Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 7 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Het beste uit de zee eet je bij restaurant Eau in Amsterdam-Oost

Er is meer aandacht voor vis in de hoofdstad: werden restaurants als Bistro de la Mer en Barracuda al met open armen ontvangen; nu is er Eau aan de Wibautstraat in Amsterdam. Niet te vergelijken met eerdergenoemde restaurants, wél weer een exemplaar dat gegarandeerd voor een bijzondere avond gaat zorgen.

Met een hoop spannends uit de zee dus.

Spannende bordjes vis bij Eau restaurant in Amsterdam

De Wibautstraat stond eerder te boeken als één van de onaantrekkelijkste straten van Amsterdam, inmiddels popt de ene parel na de ander op aan de snelweg van oost. Zoals fijne plekken als Alba en Bottleshop, waar het team achter die laatstgenoemde onlangs een nieuwe uitdaging aanging. Chef Giuseppe Gruwez richt zich op speelse gerechten met het beste uit de zee én uit de binnenmeren. Dat belooft veel lokaals dus.

Vis en wijn

We zagen al menig imposant bordje voorbij komen op de sociale media, het ene nog kunstiger in elkaar gezet dan het ander. Eau biedt een Chef’s menu aan (9 gangen voor €85) maar ook aan de last minute behoefte is gedacht: à la carte haalt de visliefhebber ook het hart op. En aangezien het team ook nog eens (natuur)wijn importeert en verkoopt, zal ook op dat gebied genoeg te ontdekken zijn.

Het menu

Door naar waar we allemaal het meest benieuwd naar zijn: wat ligt er dan precies op die mooie bordjes? Een greep uit het menu: beignet van gerookte paling met appelcidergel en zure room met mierikswortel; of noordzeekrab met een cremeux van de hersenen en gel van frambozenazijn geserveerd met bruine boter-tuiles.

En wat dacht je van een Sint-Jakobsschelp, langzaam opgewarmd in tomatenwater, omwikkeld met samengeperste koolrabi en Chinese bieslook? Iets met watertanden en we willen het.

Het adres van restaurant Eau:

Je vindt Eau op Wibautstraat 130 in Amsterdam-Oost.

Kijk voor meer informatie op de website van restaurant Eau.

Meer restaurants in Amsterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.