Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 8 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Iphone hacks om makkelijker boodschappen te doen

Papieren boodschappenlijstjes zijn – naast oldskool en best sympathiek – helaas niet erg praktisch. Tenzij je het leuk vindt om met een pen in de winkel al je boodschappen door te strepen, maar wij in ieder geval niet. De boodschappen als notities van je Iphone opschrijven is al praktischer, al komen daar weer andere uitdagingen bij kijken.

Daarom vonden wij het tijd voor een paar Iphone hacks om makkelijker boodschappen te doen.

Iphone hacks om makkelijker boodschappen te doen

1. Deel je lijstje op in categorieën

Voordeel van de notitie-app in je Iphone is dat je makkelijk tabellen kunt maken. Die kun je gebruiken om je boodschappen te ordenen per categorie. Groenten/fruit, zuivel, vlees/vis/vega, dranken… je snapt het wel!

2. Vermijd gezichtsherkenning met een mondkapje

Gezichtsherkenning om je telefoon te openen: érg praktisch, maar helaas houdt dit geen rekening met de mondkapjesmaatregel. Zeker in de supermarkt – een situatie waarin je (soms) én je mondkapje op moet én regelmatig je telefoon wil ontgrendelen – wordt dat maar al te duidelijk.

Gelukkig bestaan er slimme mensen die een achterdeurtje hebben gevonden voor dit fenomeen. Zo tipte een redacteur van TheKitchn om een screenshot te maken van je boodschappenlijstje en om die als achtergrond van je toegangsscherm in te stellen. Dat vinden wij nou behoorlijk geniaal bedacht.

3. Gebruik Todoist

Favoriet op de redactie is app Todoist. Wij hebben standaard een lijstje met boodschappen, dat we – telkens wanneer we beseffen dat we nog iets moeten kopen – aanvullen. Het voordeel van Todoist is dat je ‘t zo makkelijk kunt afvinken wanneer je het item hebt gevonden in de winkel.

4. U zult mij niet storen

Een andere uitdaging bij digitale boodschappenlijstjes zit ‘m natuurlijk in de afleiding die je krijgt door appjes en notificaties. Voor je ‘t weet sta je 10 minuten GIF’s te sturen naar je beste vriendin, terwijl je eigenlijk gewoon een rijpe avocado stond uit te zoeken.

Conclusie? Zet je Iphone op niet storen (het maantje). Da’s nog eens een verademing!

5. Vanuit je luie stoel

Tot slot kun je natuurlijk ook altijd kiezen om je boodschappen online te doen. Kun je niet alleen mondkapjesloos en vanuit je luie stoel de items in je mandje leggen, vaak kom je ook nog eens in aanraking met nieuwe producten. Zo heb je wekelijks nieuwe producten bij Crisp, maar denk ook eens aan online webwinkels als Lindenhoff, Italiaanse webwinkel Novitalia of de webshop van Tjin’s Toko.

Kortom: weg met dat papieren boodschappenlijstje!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.