Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Kooktips 26 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is de snelste manier om een hele bol knoflook te pellen

Om je eigen knoflookbrood te maken, een heerlijke soep mee te bereiden of om een killer spaghetti te maken, knoflook wordt in veel gerechten gebruikt. Niet heel gek, want knoflook is ontzettend lekker en geeft veel smaak aan een gerecht. Maar is natuurlijk ook gewoonweg gepoft uit de oven al super lekker.

Het nadeel van knoflook is dat het pellen soms een vervelend karwei kan zijn. Laat staan als je een hele bol knoflook wil pellen!

Niet alleen omdat het soms minuten kan duren voordat je dat laatste schilletje van de knoflook hebt gehaald, maar ook omdat je vingers er de rest van de dag naar ruiken. Dat moet makkelijker én sneller kunnen!

Een knoflookadem voorkomen? Tip: blancheer de rauwe knoflook voordat je ‘m bereidt.

Knoflook

Knoflook pellen: zo doe je dat

Het internet staat vol met kitchen hacks om knoflook te pellen op een makkelijke en snelle manier. De blog Food52 testte de verschillende manieren en kwam tot de conclusie dat er één manier was die het snelst werkt.

De trick om een bol knoflook te pellen is gelukkig heel simpel. Alles wat je nodig hebt, is twee kleine of middelgrote schalen.

Smash met de onderkant van één van de schalen de bol knoflook, zodat de tenen los van elkaar komen. Doe de uit elkaar gevallen bol in de kom en zet de andere kom er ondersteboven op.

Nu begint het leukste stuk: schud de constructie van kommen hard op en neer, zodat de knoflook in de schalen tekeer gaat en (hopelijk) los komt van elkaar en van het vliesje. Na ongeveer 20 seconden schudden moet de knoflook zo goed als gepeld zijn.

Ook heerlijk: Het allerlekkerste (en allersimpelste) wat je met een bol knoflook kunt doen

Heerlijke recepten met knoflook

Zo, nu kun je aan het koken slaan met de knoflook. Wat ga je maken? Deze recepten met knoflook moet je echt ‘s proberen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.