Zo organiseer je thuis een Ottolenghi feestje

Ook zo dol op de Midden-Oosterse keuken van Yotam Ottolenghi? Tijd om thuis een Ottolenghi feestje te organiseren!

Waar koop je de speciale ingrediënten die Yotam Ottolenghi gebruikt? Dat vertellen we je hier. 

Vooraf

Begin de avond met lekker flatbread (zelfgemaakt of bij een Arabische supermarkt of bakker gekocht). Daarbij serveer je uiteraard Ottolenghi’s klassieke hummus. Deze maakt hij met gedroogde kikkererwten, baking soda, tahinpasta ( te koop bij natuurwinkels en sommige supermarkten), citroensap, knoflook en een snuf zout.

Ook lekker voor bij het flatbread is deze baba ghanoush met courgette en Roquefort. Sterk, maar zo smakelijk!

baba ghanoush ottolenghi

Het voorgerecht

Als voorgerecht kun je Ottolenghi’s salade met spinazie, dadels & amandelen maken, die onwijs simpel maar héél smaakvol is. Deze wordt gevuld met knapperige croutons van een overgebleven pita.

Ook deze gevulde portobello met taleggio à la Ottolenghi is een prima vooraf.

Jeruzalem_p31

Het hoofdgerecht

Tijd voor de hoofddis! Om helemaal in Ottolenghi-stijl te blijven, kun je meerdere hartige taarten maken en deze allemaal tegelijk op tafel zetten. Zo kan iedereen kiezen waar hij of zij zin in heeft.

Maak deze bloemkooltaart met rode ui uit Plenty More bijvoorbeeld, of de zoet-pittige tomaten-amandeltaart uit hetzelfde kookboek. Voor kaasliefhebbers is er de rokerige frittata die je in een handomdraai op tafel tovert.

Als bijgerecht serveer je linzen met tomaten en gorgonzola, redelijk gezond en ideaal voor vega’s.

Het nagerecht

En dan de showstopper van je Ottolenghi feestje: het toetje! Het ideale dessert is deze meringuerol met frambozen en amandelen.

Dit waanzinnige gerecht is gegarandeerd een winnaar tijdens je diner. Neem er even de tijd voor en wees precies, dan kan het bijna niet fout gaan!

Wij gebruikten frambozen, granaatappelpitjes en hazelnootjes, maar je kunt dit vervangen naar verschillende fruit- en nootsoorten naar keus. Let wel op dat het fruit niet te nat is, zoals bijvoorbeeld sinaasappel. Ook is het lekker om een paar eetlepels lemon curd door de room te mengen. Zo krijg je een heerlijk contrast tussen de zoete meringue en de vulling.

Meringuerol4

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!