Culy
Culy Diner 13-02-2014

Gevulde portobello met taleggio à la Ottolenghi

Een heerlijk vegetarisch gerecht dat we lazen bij Caroline Brouwer: gevulde portobello met taleggio. Oorspronkelijk afkomstig van Yotam Ottolenghi via The Guardian. Yum!

Maak eerst de vulling: snijd de venkel en 1 portobello in kleine stukjes en bak in 2 el olijfolie op zacht vuur in  5 – 10 minuten onder af en toe omscheppen gaar, de groente moet zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de zongedroogde tomaatjes (zelf geef ik de voorkeur aan de semi-zongedroogde tomaatjes) en de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Laat afkoelen en meng dan de geraspte Parmezaan erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verwarm intussen de oven voor op 180’C en veeg de portobello’s schoon met een stukje keukenpapier (paddenstoelen nooit met water wassen, want ze nemen veel vocht op) en verwijder het steeltje. Leg de portobello’s met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze 15 minuten in de oven, tot ze zacht beginnen te worden.

Haal de portobello’suit de oven en vul ze met het venkelmengsel. Verdeel er de plakjes taleggio over en zet ze nog 10 minuten in de oven tot de portobello’s warm zijn en de kaas gesmolten is. Serveer ze met nog wat olijfolie erover en rijkelijk bestrooid met verse basilicum.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Gevulde portobello met taleggio à la Ottolenghi
Sluiten