Rokerige frittata van Ottolenghi

Culy 9 jan 2014 Diner

Onlangs maakte Caroline deze zalige frittata van Yotam Ottolenghi met onder andere Italiaanse gerookte kaas en bloemkool. 

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout in 4-5 minuutjes beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Verwarm je oven voor op 190 graden en doe de eieren, crème fraîche, mosterd en paprikapoeder in een grote kom. Mix de ingrediënten goed met elkaar en roer er de bieslook en driekwart van de geraspte kazen doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de roosjes in ongeveer vijf minuutjes aan één kant bruin. Giet het eimengsel erover en verdeel de bloemkoolroosjes met een vork gelijkmatig over de bodem van de pan. Bak het ei ongeveer vijf minuten op halfhoog vuur.

Strooi de rest van de kaas over de frittata en zet de pan nog 10-12 minuutjes in de oven tot hij helemaal gaar is en het ei gestold. Neem de pan uit de oven en laat 2-3 minuten op kamertemperatuur rusten voor je hem serveert.

De frittata smaakt goed met een pittige groene salade en heb je nog een stukje over? De volgende dag is hij nóg lekkerder!

frittata

  • 1 kleine bloemkool, in middelgrote roosjes
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 2 theelepels milde of zoet gerookt paprikapoeder (delicatessenwinkels of de toko)
  • 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 150 gram gerookte scamorza, geraspt (een Italiaanse kaas, verkrijgbaar bij de betere kaas- of delicatessenwinkels)
  • 50 gram geraspte cheddar (of rijpe Goudse)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Rokerige frittata van Ottolenghi
Sluiten