Rokerige frittata van Ottolenghi
Onlangs maakte Caroline deze zalige frittata van Yotam Ottolenghi met onder andere Italiaanse gerookte kaas en bloemkool.
Zo maak je de frittata
Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout in 4-5 minuutjes beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verwarm je oven voor op 190 graden en doe de eieren, crème fraîche, mosterd en paprikapoeder in een grote kom. Mix de ingrediënten goed met elkaar en roer er de bieslook en driekwart van de geraspte kazen doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de roosjes in ongeveer vijf minuutjes aan één kant bruin. Giet het eimengsel erover en verdeel de bloemkoolroosjes met een vork gelijkmatig over de bodem van de pan. Bak het ei ongeveer vijf minuten op halfhoog vuur.
Strooi de rest van de kaas over de frittata en zet de pan nog 10-12 minuutjes in de oven tot hij helemaal gaar is en het ei gestold. Neem de pan uit de oven en laat 2-3 minuten op kamertemperatuur rusten voor je hem serveert.
De frittata smaakt goed met een pittige groene salade en heb je nog een stukje over? De volgende dag is hij nóg lekkerder!