Inspiratie 16 nov 2017 Culy

Zo maak je je ontbijt geschikt voor een koude herfstochtend

Met deze tips maak je je ontbijtje herfst-proof. Of je nou verzot bent op je oude vertrouwde yoghurt met cruesli of warme bakje havermout, het kan al-tijd lekkerder. En wees niet bang: je maakt ze alsnog binnen no time, want hoe kouder het buiten wordt, hoe langer we in bed willen blijven liggen.

Zo maak jij je ontbijt helemaal geschikt voor een koud herfstochtend!

De ultieme herfstontbijtjes

We hebben de beste tips op een rijtje gezet om jouw ontbijt helemaal herfst-proof te maken. Want op een koude herfstochtend heb je behoefte aan iets anders en lichters dan een warme zomerdag.

1. Crumble away

Top je bakje yoghurt of havermout met wat stukjes pepernoot of speculaas. Dit geeft het geheel een andere textuur en smaaksensatie. En ja, we horen je al denken: truffelkruidnootjes kan ook!

herfst ontbijt met yoghurt

2. Spice up your autumn breakfast

Sommigen doen het al steevast, maar wist je dat een snufje kaneel of speculaaskruiden wonderen kan verrichten? Of het nu door je yoghurt, granola, havermout of zelfs kopje koffie is.

Tip: geef je (overnight) oats nog meer smaak door de melk te laten trekken met een kaneelstokje en steranijs.

herfstige havermout

3. Ultiem herfst: stoofperen bij het ontbijt

Een banaan is heerlijk, maar wat dacht je van een in stukjes gesneden stoofpeer bij het ontbijt? Of bak een paar plakjes appel of gewone peer in een klontje roomboter met een snufje kaneel! Dit kun je ook al een aantal dagen van tevoren maken en op de dag in kwestie oppiepen in de magnetron. Het ultieme herfstontbijt!

Stoofperen bij het ontbijtWarme appel als ontbijt

4. Noten & maple syrup, dé herfstontbijt combinatie

De combinatie van maple syrup en noten geeft ons het ultieme herfstgevoel. Heerlijk bij het ontbijt over pancakes of wafels, maar ook door je yoghurt of overnight oats. Ook lekker: gepofte kastanjes. Die koop je tegenwoordig gepeld en gevacumeerd bij de betere supermarkt of groentejuwelier.

Havermout stock2

5. Kruidnootjes door je favoriete ontbijtshake

Kruidnootjes lekker door je ontbijtshake of -smoothie? Dat had je zeker niet verwacht, hè? Door deze variant gaat alleen melk, banaan en dus kruidnootjes. Succes gegarandeerd voor een ultiem herfstontbijt!

herfstige-milkshake-met-kruidnoten2-512x768

Andere herfstontbijtjes?

Natuurlijk zijn er veel meer heerlijke ontbijtjes die het goed doen in de herfst. Probeer ‘s iets nieuws en maak deze havermoutkoekjes met pecan en kokos voor een voedzame start van de dag. Of (ver)stop ‘s een lekkere voorraad groente in je ontbijt om extra vitamine binnen te krijgen. Liever langer in bed liggen dan ontbijten? Deze ontbijtjes maak je van tevoren klaar en kun je dus makkelijk meenemen en opeten waar je wilt. Buiten de deur eten? Bij deze tentjes serveren ze all day breakfast, ook in de herfst.

Reageer op artikel:
Zo maak je je ontbijt geschikt voor een koude herfstochtend
Sluiten