Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 16 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Ontbijten met groente: zo verstop je groente in je ontbijt

Twijfel je eraan of je op een dag wel genoeg groente binnenkrijgt? Hebben we zo opgelost, met groente in je ontbijt. Van frittata met spinazie tot aan hummus met pompoen: dit zijn de lekkerste ideeën voor een portie groente bij je start van de dag.

Verstop ze in je hummus

De makkelijkste manier om groente in je ontbijt te verstoppen? Maak heerlijke groente-hummus, bijvoorbeeld met rode biet of pompoen. Ook lekker met avocado of gegrilde groenten erdoorheen.

Tosti met veggies

Lekker op een tosti: gegrilde groenten. Maar ook groene asperges of spinazie zijn een tof idee. En heb je nog een restje pompoenpuree over? Heerlijk bij gesmolten kaas.

Maak hartige pannenkoekjes

Iedereen houdt van pancakes voor het ontbijt! Met deze hemelse, Ottolenghi-geïnspireerde groene pannenkoekjes (en ja: ze zijn echt een beetje groen) krijg je een flinke portie spinazie binnen. Lekker met een gepocheerd ei en wat snijbiet.

groene pannenkoekjes Pasen

Maak vegetarische paté

Simone’s Kitchen maakte een lekkere vegetarische paté van walnoot, zongedroogde tomaten en salie. Wij maakten onlangs deze heerlijke vegetarische paté van gepofte knolselderij met heel veel kruiden.

Courgettebrood

Heel populair in Amerika en we snappen waarom: het courgettebrood! Met geraspte courgette, pompoenpuree, walnoten en veel specerijen. En je kunt er daarna ook weer wentelteefjes van maken!

Frittata met groente

Zin in een stevig ontbijt, omdat je bijvoorbeeld een – ahum – kater hebt? Gooi er een frittata tegenaan en je bent all good. In deze BLT frittata gaat lekker veel spinazie en tomaat. Ook lekker met bijvoorbeeld erwtjes, courgette of andere groenten.

BLT frittata
Nancy van Batenburg voor Culy

Shakshuka

Wij eten shakshuka gerust als diner, maar officieel is het een ontbijtgerecht uit Noord-Afrikaanse en Arabische landen. Er gaat lekker veel tomaat en paprika in, dus je krijgt je dagelijkse dosis vitaminen wel binnen.

Oeufs en cocotte

Heerlijk: oeufs en cocotte, oftewel eitjes uit de oven. Maak een caprese variant met tomaten of ga voor paddenstoelen.

Eggs benedict met asperges

Heerlijk op zondag: een stevig potje eggs benedict. Helemaal lekker: serveer er witte (of groene asperges bij). Want geef ons een excuus om asperges te eten en we’ll take it.

groente in je ontbijt

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.