Redactie
Redactie Inspiratie 16 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

Handig: deze ontbijtjes maak je van tevoren klaar

Goed ontbijten is mega belangrijk, maar lig jij ook liever een extra kwartier in bed dan dat je een kom yoghurt naar binnen werkt? Deze ontbijtjes maak je van tevoren klaar, en neem je zo mee naar werk, school of ergens anders.

Meenemen

Als je echt een fervent ontbijt-meenemer bent, kan het fijn zijn om een goed bakje te hebben waarin je knapperige dingen (granola, noten) kan scheiden van het zachte gedeelte (yoghurt, havermoutpap).

Zo wordt niks zompig en blijft alles knapperig tot je alles op het laatste moment door elkaar roert. Culy’s Emma heeft heel veel plezier beleefd aan dit handige bakje van Sistema.

Havermout

Overnight oats hebben inmiddels hun intrede gemaakt in menig huishouden. Het is dan ook het ideale ontbijt om van tevoren te maken. Havermout, melk en extra smaakmakers zet je ‘s avonds in de koelkast en de volgende ochtend eet je het op.

Deze overnight oats worden bijvoorbeeld op smaak gebracht met chai kruiden, heerlijk voor bij koud weer. Deze variant met amandelboter en banaan heb je in een handomdraai in de koelkast staan, klaar om de volgende ochtend opgegeten te worden.

Ook heel lekker is om havermoutpap te bakken in een ovenschaal, doe dit op zondag en je hebt de komende paar dagen ontbijt. Maak bijvoorbeeld deze gebakken havermout met bosbessen, of deze met vijgen, dadel en pecan streusel.

Granola

Ook voor granola geldt dat je het in het weekend kan maken en de rest van de week lekker kan smullen. Probeer bijvoorbeeld deze amandel, kokos granola of ga voor deze herfstige variant met pumpkin spice. Bewaren in een luchtdichte pot of bewaardoos!

Pannenkoekjes

Ook pannenkoeken zijn top om van tevoren te maken. Koud zijn ze ook nog heel lekker, of piep ze even op in de magnetron of de koekenpan voor je ze gaat eten.

Deze american pancakes van Nigella Lawson zijn de volgende dag ook heel lekker. Of ga voor hartige pannenkoekjes van wortel en courgette.

Frittata

Voor diegene die niet zonder hun ei in de ochtend kunnen is daar frittata. Je kan hem vullen met waar je ook maar zin in hebt, en on the go meenemen.

Deze frittata met courgette, tomaat en feta maak je in de slowcooker, al helemaal weinig werk dus. Ideaal om mee te nemen zijn deze mini’s, gevuld met spinazie en wat je verder maar wil.

Scones

Meestal onderdeel van een decadent weekendontbijt, maar scones doen het ook heel goed als snelle doordeweekse hap. Ook goed in te vriezen, dus als je er heel veel maakt gaan ze heel lang mee. Handig!

Maak bijvoorbeeld deze muesli scones met cranberry en pistache voor een lekker ontbijt. En dat scones helemaal niet altijd 100% zoet hoeven te zijn wordt weer eens bewezen met dit recept voor scones met spek en maple syrup.

Scones met spek en maple syrup
Culy

Muffins

Waar wij muffins meer als gebakjes zien, worden ze in Amerika vaak als snel ontbijt gegeten. En we kunnen het de Amerikanen eigenlijk niet kwalijk nemen… Echt supergezond zijn ze vaak niet, maar wél lekker.

Wij zouden ook maar wat graag deze muffin met abrikoos, blauwe bes en amandel als ontbijt eten, of deze herfstige kaneel rozijn variant.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.