Redactie
Redactie Dessertrecepten 27 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Voor de winterse dagen: homemade stoofpeertjes

Het wordt steeds kouder en de winter ligt nu echt om de hoek, dus is het tijd voor de ultieme winterkost: stamppot met stoofpeertjes toe! Velen hebben waarschijnlijk jaren oude familierecepten, maar wij gaan voor die van Rudolph van Veen van 24Kitchen. 

Klik hier voor de bijbehorende video van 24Kitchen.

Stoofperen koken

*Tip: voor een echt dieprode kleur gebruiken de meeste ‘perenrood’, verkrijgbaar bij delicatessenwinkels, supermarkten en groentewinkels. Gebruik voor de stoofpeertjes echte Gieser Wildemannen (en dus niet ‘normale’ peren als conference), verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en groentewinkels.

Zo maak je de stoofpeertjes

Schil de peertjes en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder het klokhuis vanaf de onderkant met een parisienneboor (ookwel meloenschepje genoemd). Zet de peertjes in de pan en voeg de suiker, wijn, port, schil en sap van de sinaasappel en kruiden toe.

Breng het vocht aan de kook en kook de peertjes op laag vuur in ongeveer een half uur gaar. Wil je ze lekker zacht? Laat ze dan nog zeker een uur staan met het deksel op de pan.

Hhaal de peertjes uit het vocht en breng opnieuw aan de kook. Meng de maïzena met een scheutje water en roer door het perenvocht. Kook ongeveer vijf minuutjes en serveer met de nog warme peertjes. Ook lekker met een bolletje (zelfgemaakt) vanille-ijs.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.