Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 22 mrt 2017
Leestijd: 4 minuten

All day breakfast: bij deze tentjes kun je de hele dag door ontbijten

Tentjes waar je de hele dag door kunt ontbijten, poppen steeds vaker op in Nederland. En daar zijn wij maar wát blij mee. Want van die fijne ontbijtgerechten als pancakes, eggs benedict en granola bowls kunnen we de hele dag door wel genieten. Op deze plekken kun je de hele dag door aanschuiven voor het ontbijt:

Teds All Day Brunch – Utrecht & Amsterdam

In New York trekken hele gezinnen en vriendenclubs er op zondagochtend op uit om buiten de deur uitgebreid te gaan brunchen. Inclusief drank!

Bij Teds kun je je in diezelfde stijl tegoed doen aan gepocheerde eitjes op tal van manieren (van benedict tot aan florentine), sandwiches met pastrami, wentelteefjes van brioche met bacon, banaan en maple syrup en steak frites. Met bijpassende cocktails of bubbles. En dat élke dag van de week, tot 17:00 uur. Halleluja.

Lichte Gaard 8, Utrecht en Bosboom Toussaintstraat 60, Amsterdam
Website

Ayla – Rotterdam

Het Rotterdamse Ayla serveert elke dag van 08:00 ‘ochtends tot 14:00 uur ‘s middags ontbijt. En daarmee maken we een kleine trip rond de wereld. Van een acai bowl tot aan shakshouka, overnight oats (bijzonder: met cactus, tijm en vijg!) en gebakken eieren met eendenlever, pata negra, dunne frietjes en aïoli. Yum!

Kruisplein 153, Rotterdam
Website

Bakers & Roasters – Amsterdam

Dit adresje noemt zichzelf een café in Nieuw-Zeelandse stijl, met een flinke dosis Brazilië. Dat resulteert in een menukaart met fijne ontbijtgerechtjes waarvan de zon spontaan gaat schijnen. Tortilla’s met zwarte bonen en een gebakken ei, een breakfast rice bowl (gerookte zalm en boerenkool op bruine rijst met miso), of maïsbrood met jalapeno en cheddar: een feest op je bord.

Mara Grimm – die het boek Ontbijt schreef – raadt hier de navajo eggs aan (met pulled pork, avocado, mangosalsa en chipotle cream).

Kadijksplein 16 en Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam
Website

Pernikkel – Groningen

Bij Pernikkel in hartje Groningen kun je de hele dag door eten wat je zelf wilt. Burgers for breakfast? Tuurlijk! Yoghurt met muesli en warme appeltjes voor de vieruursdip? Geen probleem. Ze serveren zelfs complete ontbijtmenu’s, waaronder een full English breakfast met alles erop en eraan. Dat betekent dus: gebakken eieren, bonen, bacon, worst, tomaat én toast. Perfect als anti-katerontbijt.

Aweg 2, Groningen
Website

Coffee & Coconuts – Amsterdam

De kalmerende werking van het strand, maar dan hartje Amsterdam: bij Coffee & Coconuts is alles relaxed.
In een fantástisch pand (torenhoge plafonds, gestripte muren) kun je hier de hele dag door ontbijten met bijvoorbeeld: een green coconut bowl (mango, passievrucht, avocado, spinazie en kokosmelk), coconut pancakes, of de scrambled eggs avo (roerei op zuurdesem met miso, feta, olijven en avocado). Daarbij drinken we natuurlijk kokoswater uit een verse kokosnoot.

Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam
Website

The Egg Store – Delft en Haarlem

Ei-lovers opgelet: bij The Egg Store moet je zijn. Deze hotspot zit zowel in Haarlem als Delft en heeft een all day breakfast-concept. Bovendien serveert The Egg Store – hoe kon het ook anders met zo’n naam? – álles (alles!) met ei. Oké op de overnight oats en granola na dan.

Voor de rest is het een culinair extravaganza van sliders (pulled chicken met een gebakken ei, coleslaw en spicy cocktailsaus op een brioche), wentelteefjes, gepocheerde eieren en wraps.

Voldersgracht 12, Delft & Turfmarkt 26, Haarlem
Website

Yirga – Breda

“Je kunt heel de dag bij ons ontbijten!” roepen ze bij Yirga. En dat is nou precíes wat we willen.
Eet er toast met hazelnootboter en aardbeien, tosti met livar spek en homemade ketchup, een wentelteefje (elke week een andere!), of yoghurt met fruit, granola en maple syrup. Duik er in een loungestoel en kom er niet meer uit… totdat het etenstijd is, althans.

Sint Annastraat 19C, Breda
Website

Brooks – Amsterdam

Bij Brooks kun je tot 16:00 uur ontbijten met een flinke stapel American pancakes (lekker met bacon, banaan en ahornsiroop!) of eitjes op verschillende manieren klaargemaakt (van eggs benedict tot aan Mexicaanse eitjes op een tortilla). Elke laatste zondag van de maand tussen 12:00 en 16:00 serveert Brooks haar ‘Boozy Brunch’ met héél veel drank bij je (late) ontbijtje.

Beethovenstraat 43, Amsterdam
Website

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.