Recept voor traditioneel Luikse wafels

Luikse wafels, wat kunnen ze toch ongelofelijk lekker zijn! Buiten in de kou, wanneer ze nog warm zijn met een flinke toef slagroom, of nog beter: een bolletje ijs. Jum! De Vlaamze televisiezender VTM maakte een fijne video over hoe je de perfecte Luikse wafel maakt. Loopt het water je al in de mond?

Lees hieronder het recept, of kijk hier voor de video. Geen wafelijzer in huis? Geen nood, bestel ‘m hier voor slechts €17,-.

Los de gist op in lauw water en giet dit bij 300 gram van de bloem. Doe er ook de suiker bij, de 2 eieren, 15 gram van de boter en roer alles tot een homogene massa. Strooi vervolgens de rest van de bloem eroverheen en doe er het snufje zout bij.

Leg nu ook de rest van de boter erbovenop en laat zo gedurende 15 minuten rusten. Kneed zeer goed en voeg er pas op het eind de parelsuiker aan toe. Rol uit in een worst en maak hoopjes deeg van 100 gram. Laat dit nog 15 minuten rijzen onder een natte handdoek. Bak in een wafelijzer goudbruin.

Serveer met bijvoorbeeld stroop, een bolletje ijs, poedersuiker, vers fruit of een flinke toef slagroom.

  • 500 gram bloem
  • 300 gram parelsuiker
  • 50 gram verse gist
  • 215 gram boter
  • 2 eieren
  • 150 gram lauw water
  • 70 gram suiker
  • Zout
  • Wafelijzer
Reageer op artikel:
Recept voor traditioneel Luikse wafels
Sluiten