Culy Homemade: chunky granola met havervlokken en hazelnoten

Culy 3 sep 2013 Lunch

Een bijzonder lekkere homemade granola: met olijfolie voor een hartige smaak, en veel gezonde ingrediënten, zoals havervlokken, pitten en noten. In 5 minuutjes gemaakt, en daarna 40 minuutjes de oven in.

Verwarm de oven voor op 150 graden. In een grote kom meng je de havervlokken, hazelnoten, pompoenpitten, kokosrasp, ahornsiroop, olijfolie, bruine suiker, zout en kaneel. Je kunt de bruine suiker ook weglaten als je een iets minder zoete granola wil.

Verspreid het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat in een gelijkmatige laag. Bak ongeveer 40 minuten in de oven en schep het mengsel elke 10 minuten even door. De granola is klaar als alles goudbruin geroosterd is. Let op: heb je een sterke oven, dan mag hij iets korter. Proef na een halfuur even een stukje.

Laat de granola afkoelen. Hij kan dan hard worden, dus breek hem daarna weer los. Doe over in een schone weckfles of voorraadpot. Enjoy!

IMG_4767IMG_4773IMG_4804IMG_4822

Voor ongeveer 300 gram granola:

  • 90 gram havervlokken
  • 75 gram ongeroosterde hazelnoten, gepeld
  • 50 gram ongeroosterde pompoenpitten gepeld
  • 50 gram kokosrasp
  • 60 ml ahornsiroop of agavesiroop
  • 40 ml extra vierge olijfolie
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • snufje zeezout
  • snufje gemalen kaneel
Reageer op artikel:
Culy Homemade: chunky granola met havervlokken en hazelnoten
Sluiten