Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 9 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu voor 12 t/m 18 juni: laat die hitte maar komen!

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren we je graag met handige weekmenu’s. De zomer is nog niet officieel aangebroken, maar met de hoge temperaturen en het zonnige weer kunnen we er niet omheen: de zomer is in het land. Daarom het eerste zomerse weekmenu vol lichte gerechten die je snel op tafel zet. Laat die hitte maar komen!

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu: laat die hitte maar komen

Maandag

Een hartige taart op maandagavond? Dat klinkt als veel werk, maar dat is dit supersnelle tomatentaartje met ricotta niet. De bereidingstijd is maar 10 minuten. Vervolgens kun je 30 minuten achteroverleunen, of in de zon zitten met een zomers drankje in je hand terwijl het taartje bakt in de oven. Dat is pas genieten.

Zomers tomatentaartje met ricotta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: supersnel zomers tomatentaartje met ricotta

Dinsdag

Een Aziatisch geïnspireerd gerecht mag niet ontbreken in dit zomerse weekmenu. En schuif de spring rolls maar aan de kant, want het is weer tijd voor summer rolls. Deze keer zonder het ingewikkeld wikkelen – pun intended – van de ingrediënten in rijstpapier. Want we mikken alle ingrediënten in een saladekom. Maximale smaak, minimale inspanning.

summer roll salade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: snelle summer roll salade

Woensdag

Trek je ook altijd je neus op als iemand begint over pastasalades? Geloof ons: een pastasalade is echt niet zo suf als je denkt. Dat bewijzen we met deze pastasalade met miso, kip en komkommer. Fijn tijdens het diner op een warme zomeravond, en als je kliekjes over hebt kun je ze de volgende dag meenemen naar een picknick. Handig!

pastasalade met miso, kip en komkommer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: pastasalade met miso, kip en komkommer

Donderdag

Laab is het favoriete zomergerecht van Culy’s Auke. Dit Laotiaanse gerecht is ideaal voor de zomer, omdat het ontzettend fris en licht is. Dat komt onder andere door Aziatische smaakmakers als limoen, citroengras, vissaus, munt en koriander. Ook leuk: je eet laab met je handen, dus vingers aflikken mag.

Laab recept met kipgehakt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Laab: kipgehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras

Vrijdag

De werkweek is afgelopen, dus vanaf nu we kunnen heel ‘t weekend fantaseren alsof we in een idyllisch dorpje in Italië zijn. Dat doen we graag met deze orecchiette pasta met sardines, salie en citroen. Sardines schreeuwen namelijk zomergevoel. In combinatie met orecchiette en een frisse tomatensaus met salie en citroen, heb je een fantastisch pastagerecht dat je in een kwartier op tafel zet.

Orecchiette pasta recept / weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: orecchiette pasta met sardines, salie en citroen

Zaterdag

In het weekend kiezen we voor ons favoriete recept voor pasta in de zomer. Deze pasta is namelijk vliegensvlug klaar en maak je met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Geen bezoek aan de Italiaanse delicatessenwinkel, en je spendeert ook nog eens weinig tijd in de keuken – en dus meer in de zon. Bonuspunt: niet alleen warm, maar ook koud is deze pasta ontzettend lekker.

Vega zomer pasta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: ons favoriete recept voor pasta in de zomer

Zondag

We sluiten het zomerse weekmenu af met een barbecuegerecht. De aardappelsalade, spiesjes en drankjes staan klaar, evenals de ingrediënten voor het toetje. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een gezellige barbecue is deze spitskool van de bbq met umamiboter. Want ook tijdens een barbecue kun je culinair genieten met de vijfde smaak: umami.

Spitskool van de bbq
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: spitskool van de bbq met umamiboter

Meer inspiratie nodig? Check onze andere weekmenu’s:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.