Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 9 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

5 vragen aan Perry de Man: ‘Chips gaat er op elk moment van de dag wel in’

In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer leggen we ons vragenvuur voor aan… Guilty Pleasures-presentator Perry de Man.

5 (culinaire) vragen aan Perry de Man

Perry is sinds deze week terug op tv met een nieuw seizoen van zijn serie Guilty Pleasures! Als de chefkok en tv-presentator niet druk is met het runnen van zijn restaurants – De Toko en pizzabar The Joint in Rotterdam – zie je hem op 24Kitchen samen met collega Job Pattinasarany in Wat eten we vandaag? op 24Kitchen.

Sinds deze week is Perry ook weer op de zender te zien met zijn programma Guilty Pleasures, waarin hij BN’ers laat opbiechten wat hun (aparte) eetgeheimen zijn. Culy lokte de tv-presentator nou eens zelf naar de biechtstoel om over de balk te komen met zijn favoriete snacks en eetgewoontes.

Perry de Man en Bella Hay bij Guilty Pleasures
Bron: Walt Disney Company

Dit is waarom je vanavond naar Guilty Pleasures wil kijken op 24Kitchen

1. Perry, met wat voor gerechten ben je opgegroeid? Wat kookten je ouders vroeger thuis en wat vond je daarvan?

Perry: “We aten vaak prakkies, heerlijk. Gewoon Hollandse pot en af en toe een uitstap naar een bord nasi. Maar voor een goeie prak ben ik altijd te porren.”

2. Wat is je gekste eetgewoonte?

“Dat is lastig te zeggen. Ik denk dat ik nooit op gezette tijden eet en ik eet wanneer ik honger heb. Qua soort eten heb ik denk ik niks geks, behalve dat ik alles eet. Er zijn geen dingen die ik niet lust, ik heb er hooguit geen trek in.”

3. Wat is je favoriete snack (niet alleen van de snackbar, maar in het algemeen, bij lekkere trek)?

“Ik ben gek op Indische hapjes; lemper, pastei, risolles… Daarnaast gaat chips er elk moment van de dag wel in. Terwijl ik dit beantwoord, eet ik chips met Ibericoham-smaak. WAUW!”

4. Als je een ingrediënt zou zijn, wat zou je dan zijn en waarom?

“Een kip. Het meest veelzijdige stukje vlees, kip.”

5. Wat is de beste kooktip die je ooit kreeg (en van wie kreeg je die)?

“De beste tip die ik kreeg, was dat je af en toe op je bek moet gaan om beter te worden. Van wie ik die kreeg, weet ik niet en misschien heb ik die mezelf gegeven. Als je iets graag wil leren maken, moet je beginnen om van je fouten te leren – foutloos bestaat niet. En probeer je tijd te nemen om beter te worden. Als ik terugkijk, heb ik in tien jaar tijd zo veel geleerd, dat is vet om te zien.”

Guilty Pleasures met Perry de Man is elke werkdag om 18:00 uur te zien bij 24Kitchen op kanaal 24. 

Meer interviews uit deze rubriek:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.