Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 18 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze aardappelsalade met bruine boter (!) is alles wat je wil bij de bbq

Aardappelsalade met mayonaise is lekker, maar nóg lekkerder? Da’s deze aardappelsalade met bruine boter. De aardappeltjes zuigen de boter helemaal op en dat is precies wat zo geniaal is aan dit gerecht.

Aardappelsalade kennen we in veel soorten en maten. Zo is er de klassieke aardappelsalade, een frisse variant met lentegroenten, een spannende versie à la Ottolenghi of eentje met makreel en bietentapenade. Maar aardappelsalade met bruine boter; die kenden we nog niet.

Daarvoor mogen we Alison Roman bedanken, die onlangs een recept voor deze aardappelsalade deelde in haar briljante nieuwsbrief (tip!). Culy probeerde ‘m uit en was zó enthousiast dat we het recept wel met je moeten delen, ietwat aangepast naar onze eigen voorkeuren. Serveer deze aardappelsalade bij de bbq, tijdens een picknick of neem ‘m mee als lunch.

6 x de lekkerste zomerse salades voor bij de bbq

Aardappelsalade met brune boter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Aardappelsalade met bruine boter (voor bij de bbq)

Kook de aardappeltjes in een grote pan met ruim gezouten water in 12 tot 15 minuten gaar.

Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter begint te bruinen en schuimen, voeg je de olijfolie en de kappertjes toe. Roer regelmatig tot de kappertjes bruin en krokant zijn (ongeveer 5 minuten).

Voeg dan ook de rode ui toe, breng op smaak met zout en peper en laat alles nog een minuut of 8 zachtjes bakken (zet het vuur eventueel wat lager) tot de ui begint te bruinen. En lekker dat dat ruikt!

Haal de pan van het vuur, roer het citroensap erdoorheen en giet het mengsel over in een grote kom. Voeg ook de mosterd en de dille toe.

Check of de aardappeltjes gaar zijn. Voor aardappelsalade geldt: beter té gaar dan te rauw. Laat ze iets afkoelen tot ze handelbaar zijn. Scheur ze daarna met je handen in grove stukken. Meng ze door het bruine botermengsel in de kom en breng alles op smaak met nog meer zout en peper.

Aardappelsalade met bruine boter
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.