Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 17 jul 2021

Culy Homemade: de allerlekkerste limonade ooit (zo had je ‘m nog niet eerder)

In de categorie ‘not your average lemonade’ hebben wij laatst een sublieme manier van limonade maken ontdekt. De kunst zit ‘m in het blenden van citrus (véél citrus) met gecondenseerde melk. Klinkt apart? Gewoon proberen: het wordt een blijvertje in je repertoire.

Een deel van limoenen gaan ongeschild (!) de blender in. De truc is hier om die niet té lang te blenden – zo’n 10 seconden is perfect. Dat is lang genoeg om de sappen uit de schil te halen, maar voorkomt dat je limonade te bitter wordt.

Wij gebruikten hier trouwens de plantaardige variant van gecondenseerde melk, op basis van kokosmelk. Ontzettend lekker is die, en het vleugje kokos past perfect bij de rest van het tropische drankje.

allerlekkerste limonade ooit
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De allerlekkerste limonade ooit

Was de limoenen en verwijder de schil van twee van de limoenen. Snijd alle limoenen in partjes en haal de pitjes weg.

Doe de limoenen samen met het water in de kan van je blender en pulseer ongeveer 10 seconden (niet langer, want dan gaat de schil te veel bittere smaken afgeven).

Zeef de inhoud van de blender en vang de gezeefde limonade op in een kom. Giet de inhoud van deze kom opnieuw in je blenderkan en voeg de gecondenseerde melk toe. Blend nogmaals tot een schuimende massa.

Vul een glas met ijsblokjes, schenk er de limonade in en serveer met een rietje. Versier met de munt en de partjes limoen.

allerlekkerste limonade ooit
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer zomerse drankjes?

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: de allerlekkerste limonade ooit (zo had je ‘m nog niet eerder)
Sluiten