Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 17 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: de allerlekkerste limonade ooit (“Braziliaanse limonade”)

In de categorie ‘not your average lemonade’ hebben wij laatst een sublieme manier van limonade maken ontdekt. De kunst zit ‘m in het blenden van citrus (véél citrus) met gecondenseerde melk. Klinkt apart? Gewoon proberen: het wordt een blijvertje in je repertoire.

Een deel van limoenen gaan ongeschild (!) de blender in. De truc is hier om die niet té lang te blenden – zo’n 10 seconden is perfect. Dat is lang genoeg om de sappen uit de schil te halen, maar voorkomt dat je limonade te bitter wordt.

Je kunt voor dit recept ook plantaardige gecondenseerde melk gebruiken, bijvoorbeeld van kokosmelk of havermelk.

allerlekkerste limonade ooit
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De allerlekkerste limonade ooit (Braziliaanse limonade)

Was de limoenen en verwijder de schil van twee van de limoenen. Snijd alle limoenen in partjes en haal de pitjes weg.

Doe de limoenen samen met het water in de kan van je blender en pulseer ongeveer 10 seconden (niet langer, want dan gaat de schil te veel bittere smaken afgeven).

Zeef de inhoud van de blender en vang de gezeefde limonade op in een kom. Giet de inhoud van deze kom opnieuw in je blenderkan en voeg de gecondenseerde melk toe. Blend nogmaals tot een schuimende massa.

Vul een glas met ijsblokjes, schenk er de limonade in en serveer met een rietje. Versier de Braiziliaanse limonade met de munt en de partjes limoen.

Bij Johnny’s Friday op Sublime – waar we elke vrijdag live in de studio te gast zijn (je hoort ons rond 16:40!) – lieten we radiomaker John Williams deze Braziliaanse limonade proeven. Benieuwd naar zijn reactie? Luister het fragment hieronder terug:

Meer zomerse drankjes?

allerlekkerste limonade ooit
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.