Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 10 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 13 t/m 19 juni

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit keer weer volop lekkere inspiratie voor de week van 13 t/m 19 juni. Eet smakelijk!

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu: 7 x gewoon lekker eten

Maandag

We beginnen de week met een enkeltje Suriname. Deze Javaans Surinaamse bami uit Switi Sranan is namelijk een echte publiekslieveling in ons eigen weekmenu en heb je zó op tafel staan. Het is smullen geblazen, bordje erbij aflikken en meer van dat soort taferelen. Eet de bami met bijvoorbeeld een lekkere kip ketjap en wat groentes uit ‘t zuur. Wedden dat dit jouw nieuwe maandag-avond maaltijd wordt?

Surinaamse Bami uit Switi Sranan
Bron: Switi Sranan

> Naar recept: Javaans Surinaamse bami uit Switi Sranan

Dinsdag

Op dinsdag gaan we voor een classic AVG’tje maar dan beter. We gaan zelf slavinken maken en geloof ons: als je dat eenmaal een keer hebt gedaan, wil je nooit meer die taaie slavinken van de superbuur. Combineer de slavink met Griekse citroenaardappeltjes en een lekkere salade en jij hebt binnen een half uur een gevarieerd, lekker maaltje op tafel staan.

> Naar recept: zelf slavinken maken

Woensdag

Vega woensdag en daarom kiezen we vandaag voor weer zo’n publiekslieveling: shakshuka. Dit keer maken we deze rooie rakker met granaatappelpitjes, yoghurt, munt en za’atar. Zo simpel, maar zó lekker. Combineer de shakshuka met zelfgemaakte naan of koop ‘m lekker bij de plaatselijke superbuur (dan is het helemaal een makkie!)

Shakshuka met granaatappel, za'atar, yoghurt en munt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: shakshuka met granaatappel, munt en za’atar

Donderdag

Een weekmenu zonder noodles is als een weekmenu zonder… Nou ja, ‘t is gewoon niet compleet. Wat dacht je van super easy pindakaas noodles? Van het idee alleen al loopt bij ons het water in de mond. Voeg er wat gestoomde broccoli, paksoi en cashewnoten aan toe en je hebt een heerlijk kommetje geluk.

makkelijke pindakaasnoodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: de beste (en makkelijkste!) pindakaasnoodles ooit

Vrijdag

Vrijdag frituurdag? Kan. Maar dan op de Culy manier. Heb je er wel eens gedacht om halloumi nuggets te maken? Gunstige bijkomstigheid is dat je dit keer op vrijdag frituurdag niet met olie hoeft te hannesen. Deze halloumi nuggets gaan namelijk gewoon de oven in. En dát is toch een partijtje makkelijk. Kun je in de tussentijd zoete aardappelfrietjes bakken en (voor de eventuele vitamines) een salade op tafel toveren.

Halloumi nuggets
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: makkelijke halloumi nuggets uit de oven

Zaterdag

Weekend! En dus heb je (waarschijnlijk) de hele dag de tijd om in de keuken te staan. Uitpakken geblazen! Want op een Culy weekmenu mag een spektakelstuk niet ontbreken. Pas deelden de chefs van Rijsel hun recepten in een kookboek en als chefs hun recepten gaan ‘weggeven’ dan weet je dat ‘t goed zit. Deze côte de boeuf is een heerlijke een na laatste feestmaal op jouw weekmenu. Serveer ‘m met franse frietjes en een franse groene salade en je waant je helemaal in een franse bistro.

Côte de boeuf met bearnaise van Rijsel
Bron: Rene Mesman

> Naar recept: côte de boeuf van restaurant Rijsel 

Zondag

De laatste dag van de week, de afsluiter. Tijd om je klaar te maken voor een nieuwe week. De een wil dan uitpakken met spektakelstukken, de ander juist makkelijk aan doen “want de nieuwe week wordt ook al druk.” Wat ‘t ook zal zijn: deze saotosoep van chefkok London Loy is zoals Culy’s Winnie zegt “een knuffel in een kom.” Wil je op zondag juist uitpakken, dan kun je het gerecht van zaterdag op de plek van zondag zetten in het weekmenu en andersom. Zo makkelijk zijn we dan ook wel weer.

Saotosoep
Bron: Mijn recepten

> Naar recept: moeders’ saotosoep van chefkok London Loy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.