Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 15 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: shakshuka met granaatappel, munt en za’atar

We kunnen het niet genoeg benadrukken: shakshuka is een fantastisch gerecht dat we eens in de zoveel tijd thuis op tafel willen hebben staan. Deze versie met granaatappelpitjes, yoghurt, munt en za’atar is onze laatste nieuwe ontdekking. Zo simpel, maar zó lekker.

Haast op magische wijze leveren al deze ingrediënten een spannend geheel op. De granaatappelpitjes barsten in je mond, munt zorgt voor frisheid en de za’atar geeft de shakshuka diepte. Een topgerecht dus, al zeggen we het zelf.

Shakshuka met granaatappel, za'atar, yoghurt en munt
Winnie Verswijvel voor Culy

Bron:

Shakshuka met granaatappel, munt en za’atar

Verhit een flinke scheut olijfolie op medium vuur en fruit de koriander- en komijnzaadjes samen met de knoflook aan. Roer goed tot alles zacht en geurig wordt (maar laat de knoflook zeker niet bruin kleuren).

Voeg de paprikareepjes toe en bak een paar minuten geduldig, tot de reepjes zacht zijn. Voeg de tomaten uit blik toe en maak ze stuk met een houten lepel. Roer de harissa door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Laat alles ongeveer 10 minuten al roerend zachtjes koken.

Maak nu de kuiltjes voor de eieren. Doe dit stuk voor stuk: maak telkens een opening in de saus en laat daar voorzichtig een eitje in vallen.

Klaar? Leg een deksel op de pan en draai het vuur eventueel nog wat lager. Laat de shakshuka zo nog 10 minuten op laag vuur staan zodat de eieren kunnen stollen.

Haal het deksel van de pan en breng – zodra de eiwitten mooi gestold zijn – royaal op smaak met zout, peper, za’atar, yoghurt, granaatappelpitjes en munt.

Serveer de shakshuka met brood.

Shakshuka met granaatappel, za'atar, yoghurt en munt
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer kleurrijke gerechten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.