Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 11 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze culinaire podcasts beluistert de Culy-redactie momenteel

Waarom zou je alleen lezen over eten en televisieprogramma’s kijken over eten, als je ook kunt luisteren naar de leukste culinaire podcasts? Die blijven zich namelijk opstapelen, in Nederland en ver daarbuiten. Een favorietenlijstje met de recentste ontdekkingen van de Culy-redactie vonden we daarom wel op zijn plaats.

6 x culinaire podcasts

Makkelijke Eters

Wat hebben Boursin, cola en instant noodles met elkaar gemeen? Nou, in ieder geval dat ze tot in detail besproken worden door Hiske Versprille en Joël Broekaert in Makkelijke Eters.

Met hun rugzak vol vakkennis benaderen ze die onderwerpen deskundig en met de nodige portie humor. Af en toe laait er al eens een discussie op tussen de twee, wat de sappigheid van de podcast alleen maar ten goede komt.

Makkelijke Eters is te beluisteren via Spotify.

Julius’ Voorraadkast

Julias Jaspers plukt iedere week één product uit zijn keukenkast als onderwerp voor Julius’ Voorraadkast. De hapklare afleveringen van vijf minuten zijn een combinatie van Julius’ persoonlijke anekdotes (”In tegenstelling tot mijn zus zat ik al vroeg aan de sambal”) en  geschiedkundige foodkennis (”Ook voordat de kolonisten kwamen, bestond er al sambal in Indonesië”). Even vijf minuten je gedachten verzetten? Die kast induiken is de boodschap.

Julius’ Voorraadkast is te beluisteren via Spotify.

Wat Schaft de Podcast

Deze al langer lopende podcast heeft zijn toegevoegde waarde inmiddels wel bewezen. Met indrukwekkende culinaire kennis bespreken Jeroen en Jonas iedere twee weken een specifiek onderwerp rond eten.

Van kreeft tot pho en van roti tot hot sauce, de twee heren babbelen er lustig op los. Voordat ze in die in onderwerpen duiken, geven de twee ook altijd een paar persoonlijke food updates en stiekem is dat nog wel ons meest favoriete onderdeel van de afleveringen.

Wat Schaft de Podcast is te beluisteren via Spotify.

Desert Island Dishes

Qua Engelstalige foodpodcasts is Desert Island Dishes een recente ontdekking van de Culy-redactie. De opbouw van de podcast is steeds dezelfde: chef Margie Nomura vraagt bekende gasten naar betekenisvolle gerechten uit hun leven.

Altijd al willen weten wat Nadiya Hussains favoriete gerecht als kind was? Of met welk gerecht Alison Roman leerde koken? Desert Island Dishes doet ‘t uit de doeken.

Desert Island Dishes is te beluisteren via Spotify.

The Dave Chang show

Hij is één van de meest gewaardeerde en trendsettende chefs in Amerika en zijn onconventionele Momofuku-restaurants worden al jaren drukbezocht.

We hebben het over David Chang, die in de The Dave Chang samen met gastsprekers praat over dromen, successen en guilty pleasures.

The Dave Chang show is te beluisteren via Spotify.

Snackspeditie

Ken je Snackspert en vind je hem even geweldig als wij? Goed nieuws: sinds kort is de snackrecensent ook het podcastlandschap aan het bestormen. Rode draad in Snackspeditie? Plaatsen waar je móét snacken natuurlijk. Want als er iemand is die daar expertise in heeft, dan is het Eke Bosman dus wel.

Snackspeditie is te beluisteren via Spotify

Meer van onze favo podcasts over eten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.