Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 5 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 8 t/m 14 januari: makkelijke, snelle en gezonde recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Aangezien we ons in januari begeven, gaan we deze week voor makkelijke, snelle en gezonde recepten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

7 makkelijke en gezonde recepten om de week mee door te komen

Maandag

We beginnen de week met een recept waar je onmogelijk niet van kunt houden: een omelet. En niet zo maar eentje, maar een exemplaar dat geïnspireerd is op frisse Griekse ingrediënten, denk dille en feta. Handig: heb je nog groenten over van vorige week, voeg ze dan vooral toe in het begin. Maakt het geheel nog gevarieerder en gezonder. Serveer de omelet met wat platbrood, pita’s of stokbrood en klaar ben je.

> Naar recept: Culy Homemade: Grieks geïnspireerde omelet met courgette, dille en feta

Griekse omelet met courgette en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Het is niet alleen makkelijk; het ziet er ook nog eens extra aantrekkelijk uit: een gerecht in de vorm van een bowl. En die bowls kunnen dan ook alle kanten op gaan: van een exemplaar geserveerd in een pan tot die ene bekende bowl uit Hawaii. Wij gooien het op deze dinsdag over een andere boeg met een Aziatisch exemplaar, inclusief gyoza’s. Klinkt als veel werk; het tegendeel is waar. In deze week van makkelijke en gezonde recepten spant deze misschien wel de kroon.

> Naar recept: Culy Homemade: gezonde gyoza bowl (klaar in 15 minuten!)

Gezonde gyoza bowl
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Op deze woensdag gaan we voor een van de makkelijke en gezonde recepten uit het vuistje. Aangezien je van groenten nooit genoeg kunt eten, hebben we die op een ultiem smakelijke manier als vulling gebruikt in een wrap. Kruidig, kleurrijk en vooral erg smaakvol. Hadden we al gezegd dat het ook nog eens hartstikke makkelijk is om te maken?

> Naar recept: Culy Homemade: gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola

Gezonde wraps met bloemkool en hummus

Donderdag

Op donderdag pakken we de boel in. Wat ons betreft mag de papillote-techniek veel vaker worden ingezet tijdens makkelijke avonden. Het heeft namelijk enkel voordelen: het vergt weinig kookervaring, de oven doet het werk en zowel smaken als vitamines gaan niet verloren, doordat de gehele boel bij elkaar blijft. Genoeg redenen om dit gerecht met zalm vanavond de oven in te schuiven dus.

> Naar recept: Culy Homemade: gezonde zalmpakketjes en papillote

Zalmpakketjes en papillote
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

We zijn al over de helft deze week en dat betekent: bijna weekend. Een beetje comfort is dus wel op z’n plek en laten wij daar nou vaak voor naar pasta grijpen. Het is en blijft natuurlijk wel een week vol makkelijke en gezonde recepten, dus eentje vol groenten is wel zo belangrijk. Entree dit exemplaar met geroosterde paprika én de gezonde geitenkaas. Alles wat je wil om het weekend mee in te luiden, denken wij zo.

> Naar recept: Romige pasta met geroosterde paprikasaus en geitenkaas

Zaterdag

Een bommetje smaak en verslavend lekker: hoisinsaus. Perfect met knapperige groente, nog leuker om de overige ingrediënten zelf bij elkaar te kiezen. Dat is geen enkel probleem met deze wrap van tofu, hoisin en groenten. Leg de ingrediënten op tafel zodat iedereen z’n eigen samenstelling kan bepalen. Gezellige bezigheid voor de zaterdagavond dus.

> Naar recept: Culy Homemade: gezonde wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus

Gezonde wraps met tofu in hoisinsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Hoe lekker is het om de week af te sluiten met een flinke pan dampende soep. Ook fijn: een kommetje kan ook prima uitgelepeld worden vanaf de bank. Je warmt er van op, je krijgt een instant vitamineboost en je smaakpapillen hebben alle reden om tevreden te zijn. Extra tip waar je sowieso veel aan gaat hebben: maak genoeg, zodat je je ook de dag erna kunt verheugen op een hartverwarmende lunch.

> Naar recept: Culy Homemade: gezonde bloemkoolsoep (met een Aziatisch tintje)

gezonde bloemkoolsoep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer weekmenu’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.