Romige pasta met geroosterde paprikasaus en geitenkaas

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: een romige pasta met geroosterde paprikasaus en geitenkaas. 

Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rode paprika’s over de bakplaat en gril ze in 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze zwart zijn geblakerd.

Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook en kook de spaghetti in 8-10 minuten beetgaar. Giet de spaghetti af.  Was de courgette en gebruik een spirelli of dunschiller om de courgette in lange, dunne slierten te snijden.

Haal de paprika’s uit de oven en verwijder de vellen en de zaadlijsten. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en de knoflook in 2 minuten glazig. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee.

Doe het paprikamengsel in een kom en gebruik de staafmixer of keukenmachine om er een saus van te maken. Breng op smaak met peper en zout. Doe de paprikasaus terug in de pan en voeg de amandelmelk en tahin toe. Laat dit 4 minuten inkoken.

Voeg de courgette en de spaghetti toe en kook nog 2 minuten mee. Hak ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de spaghetti met paprikasaus over de borden. Verkruimel de geitenkaas over de spaghetti en garneer met peterselie.

romige-pasta-met-geroosterde-paprikasaus-en-geitenkaas

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!