Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 13 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 16 t/m 22 oktober: makkelijk comfort food

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Nog niet toe aan de herfst? Komt wel, zodra je weer een kommetje troostvoer hebt gegeten. Daarom deze week 7x makkelijk comfort food. Om lekker onder een dekentje op de bank op te peuzelen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Weekmenu met makkelijk comfort food

We kunnen er niet meer omheen: de herfst is aangebroken. De bladeren vallen van de bomen, de dagen zijn een stuk korter en het weer wordt steeds een beetje guurder. Makkelijk comfort food it is! Alles om troost te bieden in koele tijden. En om de hoop te geven dat je ooit weer met een glaasje wijn op het terras zit. Ooit!

Maandag

Zin in pompoensoep maar niet in de muffe nasmaak en dat weeïge die ‘ie af en toe kan hebben? Culy’s Winnie kwam op de proppen met een Indonesisch geïnspireerde pompoensoep en sindsdien is ‘ie in ieder geval bij Culy’s Martine favoriet.

Fris, een klein zuurtje en ook kruidig dankzij citroengras, limoenblad, steranijs en kruidnagel. Echt: álles wat je wil in een soep en hij is ook nog eens zó klaar. Zeker als je blokjes flespompoen koopt!

Pompoensoep met een Indonesische twist
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Indonesisch geïnspireerde pompoensoep 

Dinsdag

Men neme orzo, spinazie, een hele hoop Parmezaan en verslavend lekkere chiliboter en je hebt een avondmaaltijd waar iedereen van smult.

Ook ideaal: je maakt dit gerecht in één pan. Scheelt een hele hoop afwas en gedoe! Makkelijk comfort food op z’n best, ook ná het eten.

Orzo met spinazie, parmezaan en chiliboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Orzo met spinazie, Parmezaan en chiliboter

Woensdag

Zeg je makkelijk comfort food, dan zeg je soepen, pastagerechten en ovenschotels uiteraard! Deze preischotel heeft alles wat je in een ovenschotel zoekt én een ontzettend knapperig korstje. En het beste van dit alles: zodra ‘ie in de oven staat, heb jij tijd voor rode wijn en om de kaarsen aan te steken. Álles voor die herfst-vibes.

Preischotel met gehakt / preiovenschotel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Makkelijke preischotel met gehakt

Donderdag

Vraag je een Italiaan naar makkelijk comfort food? Dan komt ‘ie sowieso op de proppen met gnocchi. Zoiets als dit eenpansgerecht met gnocchi (die koop je lekker kant en klaar bij de supermarkt), tomatensaus, mozzarella en oregano. Klinkt simpel en dat is het ook – maar de smaak zal je verbluffen!

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

Vrijdag

Vrijdag, soepdag! Althans: dat introduceren we bij deze. Na een lange werkweek heb je geen zin in gedoe dus is een soepje ‘n best idee. Tip: maak meteen wat meer. Zo kun je een bakje invriezen om een keertje als lunch te eten of een andere avond.

Gelijk geïntimideerd door de woorden linzen en pul biber omdat je er niet of nauwelijks mee kookt? Geen zorgen. Dit recept is makkelijk comfort food, met de nadruk op makkelijk.

Turkse rode linzensoep met munt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Turkse rode linzensoep met munt, citroen en pul biber

Zaterdag

Klinken de woorden ‘groot gezin’, ‘drukke dagen’ en ‘weinig tijd’ jou bekend in de oren? Dan is dit recept voor jou. Deze shakshuka van de bakplaat lust íédereen en de oven doet bijna al het werk.

Thank us later. Ideaal gerecht voor een drukke sportzaterdag waar iedereen z’n eigen ding doet en jij moet zorgen dat het eten op tijd op tafel staat. Ja, zelfs in het weekend kan eten koken nog een kriem zijn.

shakshuka van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Shakshuka van de bakplaat

Zondag

Laatste dag van dit weekmenu vol makkelijk comfort food alweer. Zin in een gerecht dat je naar warmere oorden brengt? Deze ovenschotel met Arabische kip (die je erg makkelijk zelf op smaak brengt) is alles wat je hart begeert.

Ovenschotel met Arabische kip
Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Ovenschotel van Arabische kip met geroosterde wortels

Andere lekkere weekmenu’s met makkelijke gerechten:

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.