Culy Homemade: gezonde bloemkoolsoep (met een Aziatisch tintje)

Wij zijn van mening dat een gezonde soep de beste remedie is tegen dagen waarop het leven een opgave lijkt. Je warmt er van op, je krijgt een instant vitamineboost en je smaakpapillen hebben alle reden om tevreden te zijn. Deze gezonde bloemkoolsoep met een Aziatisch tintje is daar het perfecte voorbeeld van.

Wij werken deze gezonde soep graag af met wat verse koriander, maar als je het ‘koriander-smaakt-naar-zeep’-gen bezit, skip deze stap gerust, of vervang door peterselie of munt.

gezonde soep van bloemkool
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gezonde bloemkoolsoep met een Aziatische twist

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en voeg er een scheut sesamolie, het kerriepoeder en de kurkuma aan toe. Schep door elkaar en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm tegen het einde van de 15 minuten een scheutje sesamolie in een grote pan op het vuur en bak de ui, knoflook en gember tot ze heel lichtbruin kleuren. Schep nu 3/4 van de geroosterde bloemkool bij de pan en roer door elkaar. Voeg er de groentebouillon en de citroengrasstengel aan toe en laat inkoken.

Vis na 15 minuten het citroengras eruit en mix de soep tot een gladde massa. Roer er vervolgens de sojasaus, de limoenrasp en de kokosmelk door en proef. Voeg eventueel wat extra sojasaus toe.

Schenk de bloemkoolsoep in kommen en verdeel er de resterende gegrilde bloemkool over. Werk af met sesamzaadjes, een kneepje Sriracha en verse koriander. Serveer met een partje limoen.

gezonde bloemkoolsoep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere soepen?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gezonde bloemkoolsoep (met een Aziatisch tintje)
Sluiten