Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 18 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gezonde zalmpakketjes en papillote

Wij hebben altijd behoefte aan gezonde recepten die lekker en simpel zijn. Deze gezonde zalmpakketjes (en papillote) zijn een typisch voorbeeld van zo’n recept. Al eeuwenoud, maar daarom niet minder fijn om in je repertoire te hebben.

Na weken van feesteten, kerstmenu’s en champagne hadden wij wel weer behoefte aan lichte kost. Zoals deze gezonde zalmpakketjes (vis en papillote) met mediterrane groenten. Altijd lekker, super simpel en nog goed voor je ook. Het leuke is: je kunt ze zo ‘bouwen’ als je zelf wilt. Zo maakten we eerder bijvoorbeeld ook deze Aziatische vispakketjes.

Met onderstaand recept gaan we op de mediterrane toer met lekker veel kerstomaten, courgette en krieltjes in de schil. In plaats van zalm zou je ook een mooi stukje witvis kunnen gebruiken.

Tip: deze zalmpakketjes zijn nog makkelijker te vouwen van aluminiumfolie, maar bakpapier is nét even wat beter voor het milieu, bovendien staat het lekker rustiek. ;)

Vispakketjes en papillotte
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gezonde zalmpakketjes (en papillote)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prik de krieltjes rondom in, leg ze op een bord en stoom ze 2 minuten voor in de magnetron. Halveer ze daarna (afhankelijk van hoe groot ze zijn).

Vouw een vel bakpapier dubbel. Leg op één helft de plakjes courgette, ui en knoflook. Leg de zalm erbovenop en verdeel de tomaten en aardappeltjes eromheen.

Leg twee plakjes citroen bovenop de vis en besprenkel met een lekkere plens olijfolie. Kruid goed met peper en zout en leg een takje oregano op de vis.

Vouw het papier goed dicht, tot je een gesloten pakketje hebt. Bind eventueel extra dicht met een stukje keukentouw. Leg de vispakketjes in een ovenschaal en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

Scheur de zalmpakketjes open en serveer ze warm.

Vispakketjes met zalm
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.