Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 27 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Herfstig weekmenu voor 30 oktober t/m 5 november

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week hebben we zeven warme gerechten voor je uitgezocht, voor een heerlijk herfst weekmenu.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

De week beginnen met soep? We zeggen het vaker, maar het is en blijft onze favoriete maandagmaaltijd. Niet alleen omdat een soepje zo op tafel staat, ook omdat je een deel kunt invriezen voor een later (lunch)moment.

Deze erwtensoep met Aziatische touch is perfect als je verlangt naar vullende winterkost, maar ook nog een vleugje zon in je achterhoofd wilt behouden. Een ideale start van de week op een herfstig weekmenu.

Erwtensoep Aziatisch
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Frisse erwtensoep met Aziatische twist

Dinsdag

Zin in iets makkelijks doch voedzaams voor een herfstig weekmenu? Een bowl is de uitkomst. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, je zorgt ook dat je aan al je vitamines komt omdat er simpelweg vanàlles in kan. Deze burrito bowl heeft het allemaal en blijft toch lekker makkelijk. Een kommetje warmte, maar door die Tex-Mex touch tóch een straaltje zon erbij.

Burrito bowl kip
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Burrito bowl met kip, limoen-korianderrijst en salsa’s 

Woensdag

Deze BLT frittata bevat – net als een originele BLT – bacon, tomaat en… spinazie. Dat laatste in plaats van sla welteverstaan, want sla in een frittata wordt natuurlijk niks. Nadat je ‘m even aanzet in de pan, doet de oven het verdere werk.

Wil je de boel vullender maken? Dan kun je ervoor kiezen om er een soepje bij eten. Bijvoorbeeld die Aziatische erwtensoep die je van maandag nog over had.

BLT frittata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: BLT frittata uit de oven

Donderdag

De kunst van kruidige curry’s kijken we graag af van de Indiase keuken. Deze Indiase rode curry met paneer is zó lekker dat ‘ie gerust elke week op een herfstig weekmenu mag staan. Lekker met rijst en naanbrood.

Tip: wil je dit gerecht nog makkelijker maken dan het al is? Koop dan kant-en-klare masala of rode curry bij de supermarkt. Al adviseren we je toch om ‘m zelf te maken als je die tijd hebt – stukken lekkerder.

butter massala met paneer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Indiase rode curry (butter masala) met paneer

Vrijdag

Zeg je herfstig weekmenu, dan zeg je comfort food. Toch hebben we niet altijd zin in warmte en vullend voer. Deze gnocchi traybake is in zo’n geval bij uitstek geschikt. Gnocchi ademt comfort food, maar door het bakken in de oven, worden ze knapperig in plaats van klef. Een heel verschil.

gnocchi traybake met kerstomaatjes, burrata en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Gnocchi traybake met tomaatjes en burrata

Zaterdag

Zaterdag, snackdag op dit herfstige weekmenu. Dat doen we in de vorm van een smakelijke burger. Deze kipburger maken we af met wodkasaus en dat zorgt voor een hele beleving an sich.

kipburger met wodkasaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Kipburger met wodkasaus

Zondag

Waar we dit herfstige weekmenu startten met een soepje, eindigen we ‘m daar ook mee. Deze venkelsoep met witte bonen en chorizo is namelijk comfort food op z’n best. Én als er wat overblijft kun je ‘t bewaren voor een drukke maand of als lunch.

Venkelsoep met witte bonen en chorizo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Venkelsoep met witte bonen en chorizo

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.