Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook van Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is terug! Zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met de zo geroemde Ottolenghi-smaken en verrassingen. Maar de chef en kookboekenauteur houdt het eenvoudig: weinig ingrediënten (10 of minder) en snelle bereidingswijzen. Door iedereen te maken dus! Dit lekkere recept voor spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook komt rechtstreeks uit het nieuwe boek

Yotam: “Zwarte knoflook heeft een zeer geconcentreerde smaak: de smaak van drop in combinatie met balsamico plus de essentie van knoflook. Het is een snelle manier om een gerecht een enorme hoeveelheid smaak geven. Zorg dat alles gehakt en wel klaarstaat voor u aan het gerecht begint, maar ga het pas afmaken vlak voor u het wilt opdienen: de spruitjes moeten vrijwel direct uit de pan worden gegeten.”

Spruitjes recept van Ottolenghi
Jonathan Lovekin

Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook

1. Verhit de oven tot 220 °C.

2. Meng de spruitjes met de olie en 1/4 theelepel zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en nog beetgaar zijn.

3. Kneus intussen het karwijzaad heel licht in een vijzel met een stamper. Voeg de zwarte knoflook en de tijm toe en wrijf alles tot een grove puree.

4. Doe de boter in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Laat de boter smelten en donkerbruin worden. Voeg de knoflookpuree, spruitjes, pompoenpitten en ¹∕8 theelepel zout toe. Roer 30 seconden en haal de pan van het vuur. Roer het citroensap door de spruitjes en serveer ze in een schaal of op de borden. Sprenkel de tahin erover en serveer meteen.

Simpel van Yotam Ottolenghi

SIMPEL van Yotam Ottolenghi (Fontaine Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,99 euro of bestel je online

Fotografie: Jonathan Lovekin

Meer recepten van Ottolenghi

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.