Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 24 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Van olijfolie tot natuurwijn: 6 x de leukste food abonnementen

Om cadeau te geven of gewoon voor jezelf: food abonnementen zijn een uitkomst voor wie graag zijn culinaire zaakjes op orde heeft. Want welke foodie wordt er nou niet blij van goede olijfolie, natuurwijnen of heerlijke chocolade gewoon aan huis geleverd? Culy zet de leukste food abonnementen voor je op een rijtje.

Nu we met z’n allen meer tijd thuis doorbrengen en ook vaker vanuit huis werken, is het food abonnement reuze handig. Je hoeft niet langer de deur uit voor allerlei lekkers, maar laat het gewoon naar je toe komen. Drie hoeraatjes voor deze geniale uitvinding!

5 culinaire abonnementen om cadeau te doen aan je culy vrienden

Olijfolie-abonnement

Olijfolie gebruiken we allemaal in overvloed, maar het is wél altijd een gesjouw met zo’n fles. Olivery bedacht daar wat op: olijfolie, gewoon door de brievenbus. Ze maakten een mooie fles met donker glas die de olijfolie lang op z’n lekkerst houdt en daarbij een olijfolie-abonnement. Geef aan uit hoeveel personen je huishouden bestaat en hoe vaak je kookt en zij geven je een advies voor de frequentie van je abo.

De navulverpakkingen zijn plat en vallen gewoon op je deurmat wanneer je ze nodig hebt (de volgende dag al!).

Daarnaast werkt Olivery hard aan een Smart Bottle, die het je via je telefoon laat weten als je fles olijfolie bijna leeg is. Zo bestel je met één druk op de knop een voorraadje verse olijfolie. Voor Olivery wordt olijfolie gemaakt van koudgeperste olijven uit Puglia (Zuid-Italië). Het is koudgeperst, gefilterd en gecentrifugeerd, zodat je ermee kunt dippen, dressen en bakken.

Natuurwijn-abonnement

Voor liefhebbers van natuurwijn wordt het haast een sport om zulke bijzonder mogelijke flesjes te vinden. Winestories ken je misschien wel als  die leuke wijnwinkel waar ze vin naturel importeren. Oftewel: natuurlijke wijnen (ook wel bekend als natuurwijn). Die leveren ze vervolgens aan de leukste restaurants. Denk aan GlouGlou, Restaurant Breda, 4850, Scheepskameel, Heron, Coba en 101 Gowrie.

In de webshop kun je goede flesjes bestellen, maar je kunt je ook laten verrassen met een natuurwijn-abonnement. Daarmee kun je maandelijks of elke drie maanden drie of zes toffe wijnvondsten aan je deur ontvangen. Ze worden gratis bij je thuis geleverd.

Tony’s Chocolonely abonnement

Schrijf je je bij Tony’s Chocolonely in voor een (altijd opzegbaar!) abonnement, dan krijg je iedere maand een brievenbuspakketje met maar liefst 4 halve repen van 2 exclusieve nieuwe smaken in kleurrijke wikkels, bedacht door Tony’s eigen Count Chocula Bas. Daarbij zit ook altijd een verrassing. Wij kunnen ons moeilijker leukere post bedenken.

Tony’s Chocolonely heeft een nieuwe club (en daar wil je bij horen!)

Zuurdesem-abonnement

Niet alleen hebben we tijdens de lockdown massaal het bakken van zuurdesem ontdekt (vraag maar aan Culy’s Winnie…), er ontstaan ook steeds meer zuurdesem abonnementen. Dit zijn veelal lokale initiatieven, zoals de jongens van Broodbrood.nl bijvoorbeeld hebben opgezet. Zij bakken lekker handgemaakt brood in ‘pain artisinal’-stijl, dat ze in het weekend ‘s ochtends thuisbezorgen in Utrecht Leidsche Rijn, Oog in Al, Vleuten en De Meern. Culy’s Nancy is nog nooit zo gelukkig geweest.

In Schiedam hebben ze een soortgelijk initiatief: Aap Noot Brood. En ze maken ook nog eens kamilleboter voor bij dat brood.

Koffie-abonnement

Wie thuis een beetje fanatiek koffie zet, wil natuurlijk de meest vers gebrande koffiebonen (of gemalen koffie) die er te vinden is. Die vind je niet in de supermarkt, maar koop je direct in bij branderijen, die de datum waarop de bonen zijn gebrand ook netjes op het zakje zetten. En gaat er behoorlijk wat koffie doorheen in je huishouden, dan kun je wel een goed koffie-abonnement gebruiken.

De leukste wat ons betreft? Die van White Label Coffee, Wakuli, Single Estate en FRIEDHATS.

De leukste koffie abonnementen voor thuisbarista’s

Koekjes-abonnement

Miso-pecan, salted chocolate chip of chai-vijg-speculoos: de koekjes die Cookie Casa bakt, zijn er niet alleen in toffe smaken, ze worden ook nog eens door je brievenbus afgeleverd, in een geweldige holografische doos. Sluit je een abonnement af, dan kun je je elke maand verheugen op een doos met vier verse koekjes. Ook leuk als cadeau!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.