Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 28 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Supertof: Olivery lanceert olijfolie in een Smart Bottle

Een fles olijfolie die zó slim is dat hij zelf bijhoudt hoeveel olijfolie je nog hebt en die extra bijbestelt als je voorraadje bijna op is. Het klinkt als een gadget uit een futuristische film, maar hij is er toch echt, in het hier en nu. Start-up Olivery (een Nederlands bedrijf) bedacht namelijk de Smart Bottle: een fles olijfolie die jouw leven makkelijker maakt. 

Olijfolie in een Smart Bottle

Iedereen heeft wel een fles olijfolie op het aanrecht staan. We zouden niet meer zonder kunnen. Toch is die fles altijd nét leeg als we ernaar grijpen. Omdat je soms door het dikke, gekleurde glas niet kunt zien hoeveel olie er nog in de fles zit. En dan gaan we maar weer braaf een fles halen, in de supermarkt of delicatessenwinkel. Een fles die niet al te licht is trouwens, dus dat wordt weer sjouwen. En is het eigenlijk niet zonde dat we die flessen keer op keer maar naar de glasbak moeten brengen? Is daar niet iets handigers op te bedenken?

Enter de Smart Bottle van Olivery: een nieuwe uitvinding die ervoor zorgt dat bovenstaande ongemakken voorgoed uit je leven gewist kunnen worden. Hoe werkt het? De fles staat op een soort voetje, waarin een smart chip en LED-verlichting is geplaatst. De chip staat in contact met je telefoon.

Neem een olijfolie-abonnement met Olivery

Hoe werkt het?

Is je fles bijna leeg (voor 80%)? Dan springt de LED-verlichting op rood en stuurt de chip een vraag naar je telefoon (via App of e-mail): wil je nieuwe olijfolie bestellen?

Na twee clicks stuurt Olivery dezelfde dag nog een verse voorraad olijfolie naar je huis. En ook daar is over nagedacht: je krijgt een handige navulverpakking (van biologisch afbreekbaar plastic), die zó is ontworpen dat hij door je brievenbus past. Handig dus als je niet thuis bent, want je olijfolie ploft gewoon op je deurmat.

Olivery: olijfolie in een smart bottle

Olivery

Een superslimme oplossing dus om altijd te kunnen genieten van de lekkerste olijfolie. En dan bedoelen we ook echt de lekkerste olijfolie: Olivery maakt al langer van die lekkere olie. Ondernemer Ridder Drost (31) richtte op zijn zeventiende zijn eigen olijfoliemerk Liquido d’Oro op, dat inmiddels te koop is in twaalf landen in Europa. Voor Olivery wordt olijfolie gemaakt van koudgeperste olijven uit Puglia (Zuid-Italië).

Wil jij ook zo’n Smart Bottle van Olivery? Je kunt je vanaf vandaag opgeven voor crowdfunding op Kickstarter. Voor een Olivery Smart Bottle + twee navulverpakkingen betaal je € 49,95. Een losse navulverpakking van een liter kost € 9,95 euro.

Mooi: 10% van de winst van het bedrijf gaat trouwens naar het goede doel. Vooralsnog naar onderwijs voor gevluchte kinderen in Zuid Italië.

Meer over olijfolie:

Neem een olijfolie abonnement met Olivery

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.