Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Drinken 6 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Tip: bij Winestories bestel je de lekkerste natuurwijn online

Het schijnt dat we door de coronacrisis steeds meer zijn gaan drinken. En we moeten bekennen dat er bij ons inmiddels ook een dagelijkse gang richting glasbak plaatsvindt (maar hee: we zijn in ieder geval in beweging!). Het zijn vooral natuurwijnen die de Culy-redactie de laatste weken aardig heeft weggeklokt, in thuisisolatie. En laat je nou verrot lekkere natuurwijnen kunnen bestellen bij Winestories.

Verrot lekkere wijnen

Winestories importeert vin naturel, oftewel: natuurlijke wijnen (ook wel bekend als natuurwijn). Die leveren ze vervolgens aan de leukste restaurants. Denk aan GlouGlou, Restaurant Breda, 4850, Scheepskameel, Heron, Coba en 101 Gowrie.

Daarnaast zijn al die leuke wijnen ook online verkrijgbaar via hun webshop. Leuke wijnen zeggen we, want het gaat hier om energieke wijnen van kleine wijndomeinen. En dikwijls ook om oude, verlaten wijngaarden die worden herontdekt. De wijnmakers die Winestories selecteert, maken wilde wijnen van lokale druiven die ze laten fermenteren met eigen gisten. Ongefilterd en met niet of nauwelijks toegevoegd sulfiet. Daarbij zijn de wijnen ook altijd vegan.

> Wacht even, vegan wijn? 6 x wijntrends die we steeds vaker tegenkomen

Hippe fles

Dat levert dus bijzondere, verrot lekkere wijnen op die niet te gepolijst zijn. Soms een beetje funky of apart, dikwijls troebel, maar altijd interessant. Er wordt ook gezegd dat mensen die gevoelig zijn voor sulfiet (denk aan hoofdpijn, droge mond), daar bij natuurwijn geen last van hebben. Immers: er zit geen of bijna geen sulfiet in.

Tel daarbij op dat de natuurwijn die Winestories selecteert in beperkte oplages wordt gemaakt én vaak voorzien is van een hippe fles (of laten we zeggen: hip etiket) en de hebberigheid is groot. Want of het nou wit, oranje of lichtrood is: de wijnen in hun webshop zijn geregeld uitverkocht. Oftewel: zie je wat lekkers, wacht dan niet te lang met bestellen.

Winestories online natuurwijn bestellen
Bron: Winestories

Over Winestories

Benieuwd wie er achter Winestories zitten? Dat zijn Odile van der Weele en Ricardo Russo. Echte horecamensen, met ervaring in zowel de Amsterdamse als de Toscaanse horeca. Riccardo behoorde zelfs tot de top van sommeliers in Italië. Naast Winestories hebben ze ook een eigen restaurant in Amsterdam: Otto Volante op de Overtoom.

Naast wijn en bubbels verkopen ze ook cider en vermouth. Ben je er niet helemaal zeker van wat je moet bestellen, dan kun je Odile en Ricardo via de chat om advies vragen.

Kijk voor meer info en om te bestellen op winestories.nl

Meer over wijn:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.