Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Drinken 11 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

De leukste koffie abonnementen voor thuisbarista’s

Zoek je nog een origineel cadeau voor je aan-koffie-verslaafde huisgenoot, of gewoon voor jezelf? Ga voor een koffie abonnement: een formule waarbij je om de zoveel tijd vers gebrande koffiebonen aan huis geleverd krijgt. Klinkt haast too good to be true, maar dat bestaat écht. Wij zetten de leukste koffie abonnementen op een rijtje.

De echte koffie afficionado’s weten natuurlijk al langer dat koffie abonnementen een groot smaakvoordeel opleveren. De meeste koffie abonnementen leveren hun bonen immers brandvers (dus kort nadat de bonen gebrand zijn). En vers gebrande koffie, dat proef je.

Hoe sneller je de koffie na het branden consumeert, hoe lekkerder de smaak. Daarnaast is het natuurlijk ook bijzonder makkelijk om koffie gewoon aan de deur geleverd te krijgen. Zit je nooit zonder koffie én hoef je er zelf nooit voor naar de supermarkt.

De leukste koffie abonnementen

1. Roast

Hou je wel van koffie, maar heb je niet perse één favoriet? Dan is het koffie-abonnement van Roast ideaal. Iedere maand krijg je namelijk een selectie van drie verschillende koffies (in twee hoeveelheden: voor de kleine of de normale koffiedrinker), van kleine, ambachtelijke koffiebranderijen. Maandelijkse bezorging tijdens het eerste weekend van de maand.

Meer info over het koffie-abonnement van Roast via de website. 

2. FRIEDHATS

De koffie van FRIEDHATS ken je misschien van de geweldige koffiebar FUKU of van Public Space in Amsterdam-Noord. Ben je net als wij verzot op de FUKU signature roast, dan kun je een abonnement nemen op de bonen. De bonen worden maandelijks of tweemaandelijks geleverd en iedere levering mag je een andere koffie verwachten.

Meer info over het koffie-abonnement van FRIEDHATS via de website

3. Back to Black

Ook het Amsterdamse Back to Black (waar je niet alleen fantastisch bananenbrood hebt, maar dus écht ook heel goeie koffie) biedt een abonnement-formule aan voor de fans van het eerste uur. Jij kiest zelf de frequentie, de branding (filter/espresso) en de hoeveelheid koffie, zij verrassen je met een wisselend aanbod aan bonen.

Meer info over het koffie-abonnement van Back to Black via de website. 

4. Bocca Coffee

Naast een espressobar met eigen koffiebranderij, host Bocca Coffee ook barista workshops. Met andere woorden: koffie wordt hier héél serieus genomen, en terecht. Neem je een koffie-abonnement bij Bocca, dan kan je er vanuit gaan dat er nooit meer slechte koffie op tafel komt.

Meer info over de koffie-abonnementen van Bocca via de website. 

5. White Label Coffee

Toen Culy’s Winnie een tijdje in Gent woonde, ging ze bijna dagelijks een koffie halen bij Full Circle Coffee. Daar gebruikten ze destijds de bonen van White Label Coffee: een Amsterdamse topbranderij. Je begrijpt: de opluchting was groot toen we achterhaalden dat White Label Coffee ook gewoon koffie aanbiedt in abonnement-formules.

Meer info over de koffie-abonnementen van White Label Coffee via de website

6. Nordkapp

De koffie van Nordkapp is inmiddels een begrip in de Utrechtse coffee scene. Geen wonder, want naast ambachtelijk gebrande koffie zetten de koffiebranders ook maximaal in op fair trade en een eerlijke prijs voor de koffieboeren. Wil jij de Nordkapp koffie op regelmatige basis op je deurmat zien verschijnen? Dan kan dat gewoon.

Meer info over het koffie-abonnement van Nordkapp via de website. 

7. Wakuli

Nog zo’n mooi koffiebedrijf met een transparant productieproces is Wakuli. De koffiebonen zijn namelijk helemaal traceerbaar tot de boer, zoals het hoort. En los daarvan is hun koffie ook nog eens van héél degelijke kwaliteit.

Meer info over het koffie-abonnement van Wakuli via de website.

8. De Koffiebox

Sám en Roald delen op koffietje.nl hun liefde voor koffie door te schrijven over toffe koffiebars en de lekkerste koffie ter wereld. Sinds kort hebben ze ook De Koffiebox: een koffie-abonnement waarbij ze iedere maand branders uit een andere stad uitlichten. Eindhoven, Rotterdam en Utrecht zijn al aan de beurt geweest en we zijn nu al benieuwd wat de volgende stad wordt.

Meer info over het koffie-abonnement van De Koffiebox via Koffietje.nl.

Meer over koffie

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.