Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sepia in Groningen is het eerste luxe lunchrestaurant van Nederland

In grote steden als Parijs, Londen en New York is het de norm om tussen de middag de tijd te nemen om eens lekker neer te strijken bij een restaurant. In Nederland echter, bestaat de lunch vaak uit niet meer dan een broodje of een salade. Restaurant Sepia in Groningen brengt daar verandering in. Dit is het eerste luxe lunchrestaurant van Nederland.

Lekker lang lunchen

Een van de leukste aspecten aan een citytrip is wat ons betreft het fenomeen uitgebreid lunchen buiten de deur. Meerdere kleine gerechtjes bestellen in een restaurant of een heel lunchmenu tot je nemen: het is een feest.

Maar waarom leeft dat in Nederland nooit zo? Waarom bieden de meeste restaurants voor de lunch toch maar weer diezelfde broodjes en salades aan?

Luxe lunchrestaurant

Restaurant Sepia in Groningen vindt dat het wel anders kan met die lunchcultuur in Nederland. Eigenaressen Fareeda van der Marel en Sieta Schellinger serveren hier een lunch “waar je de tijd voor wilt nemen”. Fareeda bedacht eerder de vegan menu’s bij restaurant Achterwerk, Sieta runde restaurant Pernikkel.

Elke drie weken is er een ander verrassingsmenu van vier gangen, samengesteld met verrassende ingrediënten. Die halen het liefst van zo dichtbij mogelijk. Verwacht mooie gerechtjes zoals ceviche van artisjok (in het seizoen) en de nadruk op plantaardig (al worden vis en vlees wel geserveerd).

Dagje Groningen? Dit zijn de leukste culinaire hotspots

Van lunch naar borrel

Zo’n menu inclusief amuses kost je € 38,50. Wil je daar een wijnarrangement of een alcoholvrij arrangement bij, dan kan dat. Zo wordt het wel héél lekker lunchen.

En wie wil, kan daarna overgaan in de borrel. Sepia is van vrijdag t/m zondag namelijk open tot 20:00 uur en serveert dan ook goed verzorgde borrelplanken.

Je vindt restaurant Sepia aan de  J.C. Kapteynlaan 29 in Groningen. Het restaurant is geopend van vrijdag t/m maandag vanaf 12:00 uur. Kijk voor actuele informatie en openingstijden op de website

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.