Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 18 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Hier haal je de lekkerste kaneelbroodjes door heel Nederland

Dat doen de Zweden toch goed: kaneel draaien door een zoet, boterachtig beslagje en er heerlijke broodjes van bakken. Gelukkig is deze Scandinavische lekkernij al geruime tijd ingeburgerd in ons land. Maar waar vind je de allerlekkerste kaneelbroodjes?

Via ons Instagram-kanaal deden we een oproepje en de enthousiaste reacties stroomden binnen. Läcker!

De lekkerste kaneelbroodjes door heel Nederland

Amsterdam

4850

De kaneelbroodjes van 4850 zijn behoorlijk iconisch. De bullens worden er meerdere keren per dag vers gebakken en krijgen alle liefde van chef Túbo Logier, ‘n chef die al menige lovende woorden kreeg van culinaire recensenten.

4850 – Camperstraat 48-50, 1091 AH Amsterdam

Selma’s Bakery

Selma’s in Amsterdam-West is een fijn adresje voor Scandinavische lekkernijen en met dito interieur. Niet alleen zijn hun kaneelbroodjes geweldig, ook de variant met kardemom maakt je een dolgelukkig mens.

Selma’s Bakery – Jan van Galenstraat 70h, 1056 CC Amsterdam

Scandinavian Embassy

Bij Scandinavian Embassy in De Pijp wordt de liefde voor Scandinavië gevierd tot in het kleinste detail. Van semlor tot Fins roggebrood en dus ook de allerlekkerste kaneelbroodjes: als liefhebber van de Noord-Europese landen móét je hier wel binnenlopen.

Scandinavian Embassy – Sarphatipark 34, 1072 PB Amsterdam

Levain et le vin

Levain et le vin staat al jaren gemarkeerd als één van de gezelligste hotspots van Amsterdam. Niet alleen scoor je er ‘t lekkerste zuurdesembrood van de stad, ook de collectie natuurwijnen is de moeite waard om te ontdekken. En met wat geluk hebben ze die dag dus ook een aantal cinnamon rolls op de toonbank liggen. Want geloof ons: die wil je meenemen.

Levain et le vin – Jan Pieter Heijestraat 168, 1054 ML Amsterdam

Utrecht

Loaf

Loaf is een kleine zuurdesembakkerij in Utrecht. Dat klinkt op papier al heel charmant, dat ís het ook. Al helemaal als je weet dat je je kaneelbroodje gewoon lekker in de zon kunt gaan zitten verorberen, samen met een kopje koffie.

Loaf – Samuel van Houtenstraat 10, 3515 EA Utrecht

Bröd

Zweedse kaneelbroodjes, knäckebröd en Deens roggebrood: Bröd heeft ‘t allemaal. De bakkerij werkt met zuurdesem en heeft alles in huis om een fikafestijn in Nederland te organiseren.

Bröd – Veilinghavenkade 59, 3521 AT Utrecht

Carla’s Conditorie

Vegans opgelet: de baksels bij Carla’s Conditorie zijn volledig plantaardig – óók de goddelijke kaneelbroodjes waar ze om bekend staan.

Carla’s Conditorie – Achter de Dom 6, 3512 JP Utrecht

Amadeus

Less is more! Dat is het credo waarmee ze bij Bakkerij Amadeus hun assortiment hebben samengesteld. Zijn wíj blij dat daar hun kaneelbroodjes de strenge selectie gehaald hebben, want die zijn fantastisch.

Bakkerij Amadeus – Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht

MØS Coffee Bar

Als je motto ‘lekkere koffie, heerlijk gebak en kwalitatieve lunches’ is, dan mogen kaneelbroodjes niet ontbreken. Toch?

MØS Coffee BarKievitstraat 2, 3514VB, Utrecht

District

De ‘kaneelknopen’ bij District worden dagelijks met eigen recept gemaakt en geknoopt. Heb je ‘n baaldag? Afhalen die handel.

District – Jan van Scorelstraat 1, 3583 CJ Utrecht

Rotterdam

Jordy’s Bakery

Het geheim van de kaneelbroodjes bij Jordy’s Bakery in Rotterdam? Een extra vleugje kardemom. Dat je ons hart dan al gewonnen hebt, dat snap je wel.

Jordy’s Bakery – Nieuwe Binnenweg 97A, 3014 GG Rotterdam

Das Brot

De broden van Das Brot behoren tot de mooiste van de stad, maar laat dat vooral niet overschaduwen hoe goed hun zuurdesem-kaneelbroodjes zijn. Stééngoed, namelijk.

Das Brot – Gouvernestraat 246, 3014 PX Rotterdam

Andere steden

Meneer Leffers (Delft)

Kijk ze nou ‘ns glimmen op de toonbank: die kaneelbroodjes bij Meneer Leffers in Delft. Simpelweg de lekkerste van de stad, dat staat buiten kijf.

Meneer Leffers – Delfgauwseweg 67, 2628 EJ Delft

Bartine (Den Haag)

Deze hotspot in Den Haag is een dikke vette aanrader voor fijne lunches, natuurwijnen en – juist – de allerlekkerste kaneel-kardemom of saffraanbroodjes.

Bartine – Herengracht 11, 2511 EG Den Haag

Yirga (Breda)

De kaneelbroodjes bij Yirga zijn vaak frustrerend snel uitverkocht. Vroeg zijn is dus de boodschap!

Yirga – Sint Annastraat 19C, 4811 XK Breda

Fika (Nijmegen)

Fika in Nijmegen staat dan wel bekend om zijn smørrebrød, maar iedereen weet dat een échte fika niet compleet is zonder ‘n versgemaakt kaneelbroodje. Kortom: go ‘n get your kanelbullar!

Fika – Van Broeckhuysenstraat 5, 6511 PE Nijmegen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.