Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 26 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Hoe eet je een tompouce? Culy legt uit

Het is één van de grootste mysteries van onze tijd: hoe eet je een tompouce? Simpelweg uit het vuistje afhappen, gaat gewoon niet bij een tompouce. Maar geen paniek: Culy redt je Koningsdag en legt voor eens en voor altijd uit hoe je een tompouce verstouwt.

Hoe eet je een tompouce?

Er zijn verschillende handige manieren om een tompouce te eten, wij leggen ze hieronder uit.

> Ook interessant: Alles wat je wilde weten over de tompouce (of tompoes!)

1. Snijd de tompouce in tweeën

Leg de tompouce op z’n zijkant op een bord. Snijd ‘m over de lengte in tweeën. Zo houd je in feite twee tompoezen over die je achter elkaar opeet.

2. Maak van het dakje de bodem

Haal de bovenste laag van de tompouce af en schuif die ónder de bodem. Doordat je nu meteen in de zachte roomlaag hapt, krijg je niet zo’n geknoei en kun je de tompouce uit de hand afhappen.

3. Eet eerst de tussenlaag op

Haal het dakje van de tompouce af en leg opzij. Eet nu eerst de roomlaag helemaal op en leg daarna het dakje op de bodem van de tompouce. Die kun je nu zo uit de hand opeten.

4. Snijd ‘m in stukjes

Volgens de beroemde banketbakker Cees Holtkamp is er overigens maar één manier om een tompouce te eten: door ‘m in stukjes te snijden. Leg de tompouce op z’n zijkant en verdeel ‘m met een scherp mes in een stuk of vijf reepjes. Eet de mini-tompoezen één voor één op. Of allemaal tegelijk, dat mag natuurlijk ook.

Zelf tompouces maken

Zelf tompoezen maken met de meester? Check onderstaande video:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Hoe eet je een tompouce? Culy legt uit
Sluiten