Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 4 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x hartige recepten met citrus (voor de gezondheidsboost!)

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dat citrus alleen voor zoete recepten is bedoeld, is natuurlijk klinkklare onzin. Want wat worden we blij van fruit als sinaasappel, citroen, limoen of mandarijn in hartige recepten.

Ze bevatten ook nog eens een fikse dosis vitamines en antioxidanten. Daarom verwerken we deze week citrus in ons avondeten. Doe je mee?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Het beste van beiden: aangezien we gek zijn op burrito’s én op Thais eten, besloot Culy’s Winnie beide keukens te combineren. En wel in de vorm van burrito’s. Geen kaas en zwarte bonen deze keer dus, maar frisse limoenkip, kokosmelk en sriracha. Check hier ook vooral even hoe je ‘m het beste kunt rollen.

burritos met limoenkip, kokos en sriracha
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: burritos met limoenkip, kokos en sriracha 

Dinsdag

Door naar wellicht de meest bekende citrusvrucht in ons avondeten: de citroen. Dé smaakmaker in menig pastagerecht. Soms als sap, soms als rasp, en in dit geval allebei. Tel daar chili en parmezaan bij op en je weet zeker dat dit een succesvol diner gaat worden.

pasta met broccoli, citroen en chili
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pasta met knoflook, broccoli, citroen en chili

Woensdag

Wie zegt dat gazpacho alleen in de zomer gegeten kan worden, heeft het volgende recept nog niet geproefd. Naast mandarijn krijgt de koude soep ook een frisse wending door kakifruit: dé winterse vervanger voor tomaat. Serveer ‘m met brood en maak genoeg: aangezien ‘ie koud wordt geserveerd tover je ‘m de volgende middag gewoon weer op tafel.

Winterse gazpacho
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: winterse gazpacho van kerstomaat, kakifruit en mandarijn

Donderdag

Soep met pasta: wie wordt er niet gelukkig van? En als die pasta dan ook nog eens tortelloni is, dan kan onze avond in ieder geval niet meer stuk. Dat citroen, spinazie en dille een ongeëvenaarde combinatie is wisten we. Maar beter dan deze soep gaat het echt niet meer worden.

tortellonisoep met spinazie en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: tortellonisoep met citroen, spinazie en dille

Vrijdag

Wanneer we het over recepten met citrus hebben, mogen we de grapefruit zeker niet vergeten. En die floreert dan ook echt in het volgende gerecht. Bijkomend voordeel: de frisse kleur van zowel de grapefruit als de granaatappel maken ‘m ook nog eens erg leuk om naar te kijken.

Parelcouscous met venkel: recepten met venkel

> Naar recept: Culy Homemade: parelcouscous met venkel, grapefruit en granaatappel 

Zaterdag

Weekend dus waarschijnlijk wat extra tijd in de keuken. En het goede nieuws: die tijd zit ‘m vooral in het wachten, want deze supersappige sinaasappelkip vergt weinig voorbereiding. Serveer ‘m met wat rijst en paksoi en je hebt hét perfecte recept met citrus voor een zaterdagavond.

sticky sinaasappelkip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: sticky sinaasappelkip

Zondag

Bamisoep op zondag is als een croissant in de ochtend: altijd een goed idee. Deze makkelijke versie van Job & Perry met garnalen is genieten op alle vlakken én een ontzettend lekker voorbeeld van recepten met citrus erin. Troostrijk, pittig en vol van smaak. En hadden we al gezegd dat ‘ie ook nog eens makkelijk is om te maken?

bamisoep met garnalen en limoen van Job en Perry
Bron: Job en Perry - Een klootzak-proof kookboek

> Naar recept: Makkelijke bamisoep met garnalen, paksoi en limoen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.