Culy Homemade: parelcouscous met venkel, grapefruit & granaatappel

Culy 14 jun 2016 Diner

Deze salade van parelcouscous met venkel, grapefruit, granaatappel en geroosterd amandelschaafsel is fris, licht en superlekker.

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit varieert meestal tussen 10 en 16 minuten, afhankelijk van de grootte van de couscous.

Snijd de venkel in dunne plakjes (met een mes of een mandoline). Bak de venkel zacht en goudbruin in een koekenpan (eventueel in 2 of 3 batches), halverwege voeg je wat ahornsiroop toe voor extra smaak en karamellisatie.

Schil de grapefruit, haal de partjes eruit (dat doe je zo) en vang het sap op.

Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan (let op: dit gaat snel!).

Breng de gekookte parelcouscous op smaak met het grapefruitsap, extra vergine olijfolie en zout en peper. Leg de couscous op een groot bord, leg daar de gebakken venkel op, de partjes grapefruit, granaatappelpitjes en geroosterde amandelschaafsel.

Parelcouscous met venkel

 

 

Voor 2 personen:

  • 150 gram parelcouscous (te koop bij AH, Jumbo en Marqt)
  • 2 venkels
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 grapefruit
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • Handvol amandelschaafsel
  • 1-2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: parelcouscous met venkel, grapefruit & granaatappel
Sluiten