Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 27 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Makkelijke bamisoep met garnalen, paksoi en limoen

In Job en Perry – een klootzak-proof kookboek delen Job & Perry recepten uit hun ‘Rotterdamse wereldkeuken’. Dat vertaalt zich in toffe, toegankelijke gerechten met een vleugje rock ‘n roll (wat had je ook gedacht?). De recepten zijn daarnaast doorspekt van een stevige portie comfort: van de allerbeste tosti tot kip piri piri en deze bamisoep met garnalen en limoen: wij weten welk boek we moeten openslaan op dagen waarop we wel wat troost kunnen gebruiken.

Job & Perry: “Bamisoep en Job zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toen hij een jaar of twaalf was, kocht hij voor het eerst voor een kwartje een pak bamisoep en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

Job eet bijna iedere dag bamisoep; het zit in zijn Molukse dna. De bamisoep met garnaal is favoriet omdat de smaak van limoenblad hierin zit. Dit is een verse, grote-mensen-bamisoep voor als je je wil uitsloven.”

bamisoep met garnalen en limoen van Job en Perry
Bron: Job en Perry - Een klootzak-proof kookboek

Bamisoep met garnalen en limoen

Pel de garnalen en bewaar de koppen en schaal, hiervan maken we bouillon.

Verhit wat olie in de soeppan en bak de garnalenkoppen en de schalen tot ze ‘droog bakken’. Bak de ui, knoflook en de trassi een paar minuten mee.

Schenk er 1,5 liter water bij. Voeg de tomaat, gember, laos en het groen van de bosui, het citroengras en de limoenblaadjes toe. Laat de bouillon een uur op laag vuur trekken. Breng op smaak met zout en peper. Zeef en zet apart.

Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur. Halveer de gepelde garnalen over de lengte en bak ze in een paar minuten gaar. Bak de paksoi de laatste minuut mee.

Zet een pan met water en zout op en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af, laat uitlekken en verdeel over 4 soepkommen.

Verdeel de gebakken garnalen en de paksoi over de warme mie en giet de gloeiendhete bouillon erover. Maak af met de gesneden bosui en de madame-jeanettesambal. Serveer met de limoenpartjes.

cover Job en Perry - een klootzakproef kookboek

Job en Perry – Een klootzak-proef kookboek (Carrera) van Job Pattinasarany & Perry de Man is nú te koop voor € 29,99

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.