Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 24 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

5 x ijskoude gazpacho recepten om mee af te koelen

Serveer deze gazpacho recepten ijskoud en we garanderen je dat je binnen een mum van tijd bent afgekoeld. Als het écht hittegolf-heet is in Nederland, eten wij niets liever dan een koude gazpacho. Daarom ter inspiratie: 5 x gazpacho recepten om mee af te koelen.

Doorgewinterde foodie of niet, als de mussen van het dak vallen, hebben zelfs wij weinig trek. Gelukkig is daar nog altijd gazpacho: de frisse koude soep die onze smaakpapillen beloont en er áltijd wel in gaat. Zelfs bij 35 graden. Met deze gazpacho recepten kom je de hete dagen dus wel door.

> Bedenk meer variaties op gazpacho: Mix & match gazpacho om eindeloos mee te variëren

5 x gazpacho recepten

1. Klassieke gazpacho

De smaak van tomaten zingt echt in deze zomerse gazpacho. En dat komt goed uit, want in de zomer zijn de tomaten op hun best. Zoek lekker sappige exemplaren uit, die vol van smaak zijn.

> Naar recept: super easy zomerse gazpacho

2. Het ultieme gazpacho recept

Wil je liever geen paprika in je klassieke gazpacho? Ga dan voor ons ultieme gazpacho recept. Mét zongedroogde tomaatjes, voor een extra smaakboost.

> Naar recept: het ultieme gazpacho recept

groene gazpacho
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Groene gazpacho met avocado, komkommer en appel

Ricotta op je gazpacho? Yes please! Deze gróéne gazpacho bevat avocado, komkommer, appel, ricotta en croutons. Op een snikhete dag wil je niks liever.

> Naar recept: groene gazpacho met avocado, komkommer, appel & ricotta

4. Gazpacho à la een sterrenchef (met watermeloen!)

Sterrenchef Sergio Herman vertoeft graag op Ibiza. En geef hem eens ongelijk. Zijn vele tripjes naar het eiland inspireerden hem tot dit recept voor ‘Gazpacho Ibiza’ met watermeloen en avocado.

> Naar recept: ‘Gazpacho Ibiza’ met watermeloen en avocado van Sergio Herman

meloen gazpacho cantaloupe
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

5. Meloen gazpacho van cantaloupe

Een gazpacho zonder tomaat? Ja hoor, dat kan zéker. Wij maakten een frisse meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt. Lekker met knapperige, zoute prosciutto.

> Naar recept: meloen gazpacho van cantaloupe, maïs en munt

Eten met warm weer: