Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: sticky sinaasappelkip

Deze sticky sinaasappelkip heeft alles waar je trek van krijgt: een knapperig korstje, een kleverige saus en flink wat specerijen. Serveer ‘m met rijst en groene groente als paksoi of spinazie.

Dit is een fijn, makkelijk recept van The Recipe Critic voor doordeweeks. Oké: de honing-sinaasappelsaus heeft 35 tot 45 minuten nodig om in te koken tot een kleverige saus, maar verder hoef je amper wat te doen. En terwijl de saus zachtjes pruttelt op het vuur, kun je alvast bijkomen met een wijntje.

> Ook handig: welke kruiden zijn lekker bij kip?

sticky sinaasappelkip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze sticky sinaasappelkip

Doe alle ingrediënten voor de saus in een sauspannetje, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus 35 tot 45 minuten pruttelen, tot ‘ie tot de helft is ingekookt.

Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in een beetje olijfolie, in een pan op middelhoog vuur. Ze mogen een lekker knapperig korstje krijgen.

Zodra ze er finger lickin’ good uitzien, lepel je de saus eroverheen.

Laat nog 1 tot 2 minuten meepruttelen, tot de kip je tegemoet glanst. Serveer eventueel met wat partjes sinaasappel en wat fijngehakte koriander of munt.