Redactie
Redactie Inspiratie 27 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

7 redenen om gek te zijn op grapefruit

Grapefruits: wij zijn er dol op. Een paar partjes in de ochtend bij het ontbijt, geperst in een sapje, in een hartig gerecht… Zo verfrissend én gezond! Daarom: 7 redenen om gek te zijn op grapefruit.

1. Grapefruit is rijk aan vitamine C, kalium en andere vitamines en mineralen. Je wordt er niet dunner van, zoals veel health sites schrijven, maar gezond is deze vrucht zeker!

2. Partjes uit een grapefruit snijden lijkt moeilijk, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is er niets lastigs aan. Eigenlijk best een rustgevend klusje! Culy’s Liselotte doet voor hoe het moet:

3. Grapefruit is heerlijk in salades en gecombineerd met vis. Zoals in deze maaltijdsalade met zalm, quinoa en avocado; het perfecte maaltje voor een doordeweekse avond! Het recept lees je hier.

4. Grapefruit bevat veel voedingsvezels, die helpen bij het goed functioneren van je darmen. Fijn!

5. Een fruitsalade te saai voor je? Kleed hem aan en maak het geheel wat hartiger, met avocado en rucola. Andere citrusvruchten passen perfect bij grapefruit, net als granaatappelpitjes. Het geheel maak je af met pecannootjes! Het recept lees je hier.

Culy-receptfoto's-4

6. Grapefruits zijn onwijze dorstlessers. Zeker op een warme zomerdag of na het sporten is een glas versgeperst grapefruitsap echt to die for.

7. Een garnalencocktail ouderwets? Niet als je er wat pit in stopt! Grapefruit partjes zijn er heerlijk in, net als avocado. Lees het recept hier.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.