Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pasta met broccoli, knoflook, citroen en chili

Zo ieder seizoen hebben we wel een nieuwe favoriete pasta. Momenteel is dat zonder twijfel deze pasta met broccoli, knoflook, citroen en chili. Het was de geweldige culinair schrijver Carla Lalli Music die ons hiervoor inspireerde. Sindsdien zijn we haar dan ook érg dankbaar. #thankyoucarla.

Deze pasta met broccoli heeft alles wat een goede pasta betaamt, vinden wij. Een romige saus (waarbij uiteráárd een beetje van het kookwater gebruikt wordt), flink wat knoflook (sowieso nooit te zuinig mee zijn), een beetje frisheid door het citroensap en chili voor de kick. Simpelweg een goed gerecht dus, waar je ook nog eens heel wat veggies mee naar binnen werkt.

pasta met broccoli, citroen en chili
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pasta met broccoli, citroen en chili

Doe de broccoliroosjes in een blender en maal ze fijn. Heb je geen blender, dan kun je ze natuurlijk ook met een mes zo fijn mogelijk hakken.

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kookt het water, voeg dan de gemalen broccoli en de pasta toe. Kook de pasta al dente. Schep er een kopje pastawater uit, zet dat apart en giet de pasta met de broccoli af in een zeef (de openingen van een vergiet zijn mogelijk te groot voor de fijne stukjes broccoli).

Wanneer de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een grote pan op medium vuur. Fruit er de schijfjes knoflook in aan maar zorg dat ze niet bruin worden. Maal hier flink wat zwarte peper overheen. Voeg ook de chili toe.

Roer er nu de pasta met broccoli, het kopje pastawater, de gemalen parmezaan en het sap van 1/2 citroen door. Laat nog een minuutje koken en roer goed zodat alle smaken goed mengen.

Serveer de pasta met broccoli met de geraspte citroenschil en extra chilivlokken.

pasta met broccoli, citroen en chili
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke pasta’s?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.