Redactie
Redactie Culinair nieuws 4 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Restaurant Rijsel komt met een eigen kookboek!

Hun kippetje van het spit – pardon, poussin – is befaamd, maar ook voor andere fantastische Franse en Belgische klassiekers weet de echte lekkerbek al jaren dat restaurant Rijsel in Amsterdam dé plek is waar je moet zijn. Inmiddels al bijna tien jaar zelfs. Mooie gelegenheid voor een eigen kookboek.

Instituut binnen de Amsterdamse horeca

De naam Rijsel is een verwijzing naar de stad Lille in Frankrijk, die door Vlamingen zo wordt genoemd. Het restaurant – waar ook chefs en wijnliefhebbers graag aanschuiven voor lange avonden met poussin en wijn – staat bekend om zijn nonchalante buurtrestaurant-achtige sfeer zoals je die kent van een Franse bistro.

Daarbij is het eten hier áltijd goed, op een no-nonsense manier gepresenteerd en dat voor een betaalbare prijs. Je begrijpt, Rijsel heeft veel fans. “Een instituut binnen de Amsterdamse horeca”, wordt het ook wel genoemd. En een instituut verdient een boek.

Rijsel in Amsterdam krijgt er een broertje bij: Scheepskameel

Nouveau Ruig

Komend voorjaar moet het in de (online) boekhandel gaan liggen. In het boek vind je al die befaamde, klassieke gerechten uit het restaurant, aangepast voor de thuiskok. Aangevuld met keukentechnieken, persoonlijke verhalen van stamgasten en meer over die kookfilosofie van Rijsel, die wordt beschreven als ‘nouveau ruig’.

Rijsel – het kookboek – (Fontaine Uitgevers) is vanaf 2 mei te koop en nu al verkrijgbaar in pre-order

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.