Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 13 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: tortellonisoep met citroen, spinazie en dille

Een goede maaltijdsoep helpt ons er altijd weer bovenop. Op dagen waarop we niet veel energie hebben en wel een oppepper kunnen gebruiken of gewoon wanneer we met een kom lekkers op de bank willen kruipen. In die categorie hebben we er een heel tof recept bij: tortellonisoep met citroen, spinazie en dille. Een recept met verrassend frisse smaken dat bovendien ook nog eens zó klaar is.

Welke tortelloni je kiest voor dit recept bepaal je helemaal zelf. Wij kozen hier voor een mix van groene (met ricotta en spinazie) en gele (met kaas en nootjes) tortelloni, want dat staat zo leuk. Als je liever voor een andere vulling gaat, dan kan dat natuurlijk ook.

Het recept voor de tortellonisoep is trouwens afkomstig van het geweldige Bon Appetit, al hebben we het recept een beetje vereenvoudigd om het nog nét wat leuker te maken.

tortellonisoep met spinazie en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Tortellonisoep met citroen, spinazie en dille

Breng de bouillon aan de kook. Kook de tortelloni gedurende 3 minuten in de kokende bouillon. Schep de tortelloni met een schuimspaan uit de pan en verdeel de pasta over vier kommen. Draai het vuur naar de laagste stand om de bouillon warm te houden.

Neem er een mengkom bij en pers daarin de citroen uit. Voeg er de eieren en de zwarte peper aan toe en mix met een garde.

Draai het vuur eventueel hoger zodat de bouillon zachtjes begint te pruttelen. Schep een soeplepel van de bouillon in de mengkom en blijf continu roeren met een garde.

Giet nu de volledige inhoud van de mengkom in de pan en meng met de bouillon. Blijf goed roeren met je garde. Laat ongeveer 5 à 7 minuten inkoken, tot de textuur wat is ingedikt. Proef en kruid af met zout en peper.

Haal de pan van het vuur en roer er 80 procent van de dille en alle spinazie doorheen. Schep wat van de soep over de tortelloni en werk de tortellonisoep af met wat extra vierge olijfolie, extra dille en vers geraspte Parmezaanse kaas.

tortellonisoep met spinazie en dille
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere maaltijdsoepen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.