Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 7 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

5x restaurant pop-ups in Amsterdam die je de komende tijd niet – maar écht niet – mag missen

De pop-up wint aan populariteit: steeds vaker bundelen chefs en restaurant hun krachten – en plezier – om voor bepaalde tijd een menu 2.0 neer te zetten. Ook de aankomende weken wordt het lastig kiezen: deze pop-ups zijn er allemaal in Amsterdam te vinden.

Van de Andalusische keuken tot een diner met een kunstig tintje.

Deze pop-ups vinden de komende tijd plaats in Amsterdam

Inspirerend, vernieuwend en vooral gewoon ontzettend lekker: steeds meer chefs en restaurants verbreden de horizon door voor een pop-up te kiezen: een tijdelijke samenwerking met een chef of ander restaurant. Nieuwe stijlen ontstaan en de wat onbekendere keukens doen hun intrede. Iets waar we alleen maar enthousiast van kunnen worden.

Apollonia goes Andalusië

Dat we fan zijn van Apollonia aan het Marineterrein, verraadde dit artikel van vorig jaar al. Het restaurant initieert met enige regelmaat een thema-avond, en staat het restaurant de komende week nog volledig in het teken van de rijke smaken van Andalusië met Bar Pascual. Verwacht à la carte gerechten als Anchoa del Cantabrico, bieten romesco en olijfolie-donuts. Boeken boeken boeken dus, op donderdag, vrijdag of zaterdag. Reserveer een tafel via de website.

Bambino

Onlangs werd bekend dat Bar Bambino de deuren gaat sluiten: gevolgd door hevige teleurstelling van zo ongeveer volledig culinair Nederland. Gelukkig dus, dat de deuren nog even openblijven in de vorm van pop-ups. De komende 2 weken is het de beurt aan Lara Maria Dolores – bekend van haar gerechten bij Bacalar en Felperlaan. Verwacht comfort food geïnspireerd door de Franse Alpen: gegarandeerd een smaakvolle avond dus. Reserveer snel je plek via de website.

Lunchen met Choux bij Europa

Dacht je dat je enkel in de avonduren kunstwerkjes krijgt voorgeschoteld bij restaurant Europa, dan heb je het mis. Naast hun eigen befaamde matinées op zondagmiddag, nodigt het restaurant ook eens in de zoveel tijd een ander restaurant uit voor een exclusieve samenwerking. Dit keer is dat niemand minder dan het team van Choux. 6 gangen, speciaal geselecteerde drank pairings van Zuiver Wijnen, 1 zondagmiddag én een bak aan culinaire creativiteit. Gevalletje ‘ga dit meemaken’. Reserveringen gaan via de website.

Guest Chef Series bij Bottleshop

Food & wine café Bottleshop doet het – tot onze grote vreugde – wel vaker: het hosten van een pop-up. Sterker nog, er is een terugkerend concept aan gewijd. Met de Guest Chef Series nodigt het team bijna wekelijks een chef uit in eigen keuken voor een exclusieve pop-up. Verwacht onder andere een lobster lunch met lokale held Gabo van Butterboysclub, maar ook bevriende chefs van o.a. Jones in Parijs en Figure in Marseille. Reserveer je plek via de website.

Coulisse x Street Art Frankey

Restaurant Coulisse* pakt het groots aan met een geheel nieuw concept: gedurende 3 zondagmiddagen zal er elke keer een andere kunstenaar aanschuiven, vergezeld door een kunstwerk en gevolgd door een lezing. Interessant, horen we je denken, maar dat is natuurlijk niet alles. Tel daar nog een maaltijd op Coulisse-niveau bij op – geheel in het thema van die dag – en je hebt een volledig nieuwe invulling van je zondagmiddag. Reserveren doe je via de website.

Meer over restaurants in Amsterdam:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.