Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 31 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 7 beste visrestaurants van Amsterdam: van mosselpan tot zee-egel

Ze zijn schaars maar ze zijn er wel degelijk: goede visrestaurants in Amsterdam. Van een mosselpannetje tot oesters met kaviaar, ook op visgebied kun je je hart ophalen in de hoofdstad. We hebben de lekkerste visrestaurants daarom voor je op een rij gezet.

Yes: dat wordt afvinken!

Dit zijn de 7 beste visrestaurants van Amsterdam

Van Oud-Zuid naar Noord en van klassiekers naar recent geopende parels: visrestaurants vind je in onze hoofdstad in alle soorten en maten. En dan hebben we al die lekkere haringkramen nog niet eens meegeteld.

Bistro de la Mer*

Het Parools Mara Grimm was lyrisch over dit knusse en stijlvolle restaurant toen ze er het ene na het andere indrukwekkende visgerecht aan de bar at. Ook wij konden het niet laten om een artikel te wijden aan het visrestaurant in de Utrechtsestraat. Inmiddels een ster rijk kun je luxe, perfecte en originele bereidingen verwachten van een team dat al de nodige sporen heeft verdiend.

Utrechtsestraat 57

Visaandeschelde

Een klassieker in Rivierenbuurt die bij vele Amsterdammers als eerst zal worden geassocieerd met visrestaurants: Visaandeschelde. Verwacht oesters op alle manieren denkbaar, klassiekers als kreeft, bouillabaisse en fruits de mer, maar ook okonomiyaki en een verrassingsmenu van de chef.

Scheldeplein 4

Sjefietshe

Door naar visrestaurant van een totaal andere categorie, namelijk Sjefietshe. Bekend geworden door lovende recensies over hun verfrissende ceviches én virale broodje getiteld hotdoctopus, inmiddels uitgebreid met een nog meer casual zaak (Sjefietshe Al paso) met visburgers en cocktails. Beide restaurants zijn toegankelijk, in vibe én menu.

Van Ostadestraat 1

Brut de Mer

Deze oester- en wijnbar in hartje de Pijp is meer dan alleen oesters en wijn. Met plekken aan de bar of aan één van de knusse tafels spendeer je moeiteloos de hele avond met de lekkerste visgerechten en bijpassende wijnen. Verwacht een bistro-sfeer en typisch de Pijp-publiek.

Gerard Douplein 8

Pesca

Restaurant Pesca op de Rozengracht werkt niet met een menu, maar met een dagelijkse selectie recht van de vismarkt. De manier van bestellen is dan ook vergelijkbaar: je selecteert zelf een stuk vis wat uitgestald ligt op het ijs en de prijzen hebben alleen betrekking op het type vis en gewicht. Geen wit tafellinnen of verrassingsmenu’s dus, wel sympathieke prijzen en weinig gedoe.

Rozengracht 133

Barracuda

Behalve de iconische ‘vissnackbar’ Royalvis – we schreven er al eerder over in dit artikel – kent Amsterdam-Noord al even geen echt visrestaurant meer. Daar komt binnenkort verandering in, hoorden wij in de culinaire wandelgangen. Nog heel even en dan opent Barracuda, om de hoek van FC Hyena en Hotel de Goudfazant: het restaurant ademt vis en tot nu toe willen we letterlijk alles wat we voorbij zien komen. Nog eventjes geduld dus.

Aambeeldstaat 10

The Seafood Bar

Jaren lang is ‘t al een vaste waarde in de stad: The Seafood Bar. Dat ze inmiddels ook vestigingen in Utrecht en Londen hebben is niet zonder reden; hun ongecompliceerde formule van vis en zeevruchten slaat gewoon aan. Recent opende The Seafood Bar in De Beurs van Berlage: misschien wel de mooiste locatie uit hun gamma. Da’s oesters klappen onder historische gewelven en kreeft happen met uitzicht op de Damrakreuring. Perfect voor een date.

Damrak 243

Meer restaurants in Amsterdam:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.