Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 6 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Leuke culinaire uitjes voor januari in Amsterdam

Januari wordt niet bepaald gezien als de vrolijkste maand van het jaar. Gelukkig heeft onze hoofdstad genoeg activiteiten om wél blij van te worden. Deze culinaire uitjes bijvoorbeeld, die je post-kerstdip binnen de kortste keren van de baan helpen.

Culinaire uitjes in januari (in Amsterdam)

Van fried chicken tot Oekraïens dineren en kibbeling met kaviaar: dit zijn de leukste culinaire uitjes voor januari (in Amsterdam).

1. Pop-up De Kas @ Olofs (t/m 22-01)

De Sint-Olofskapel heeft al vaker dienst gedaan als locatie voor gave pop-ups en ook deze maand gebeuren er weer spannende dingen. Het team van restaurant De Kas palmt de keuken er namelijk tijdelijk in en dat kan alleen maar goeds betekenen. Wat je kunt verwachten? Hotdogs, zee-egel, oesters, cider, wijn en de indrukwekkende groentegrechten waar De Kas om bekend staat. De reserveringen gaan hard, dus haast je voor een plekje.

Sint Soif is geopend van woensdag t/m zondag, in het weekend ook voor lunch.
Adres: Zeedijk 2a – 1012 AX Amsterdam. Reserveren kan via de site van De Kas

2. Kibbeling & Kaviaar @ Sjefietshe al Paso (8/1)

We voorspelden in ons trendrapport al dat 2023 zo maar eens het jaar van de kaviaar kan worden. En dan bedoelen we niet alleen in perfect opgemaakte borden in luxerestaurants, maar op – nou ja – alles. De mannen van Sjefietshe al Paso zetten in ieder geval de toon met hun Kibbeling & Kaviaar: een snack die ze deze zondag zullen serveren met het team van Butterboysclub. Laatstgenoemde zal die dag hun befaamde ‘Kaviaar Frikandel’ verkopen. Voor wie de decadentie niet schuwt en daarnaast ook geen nee zegt tegen frozen cocktails: Sjefietshe al Paso is waar je moet zijn.

Kibbeling & Kaviaar vindt op 8/1 van 15:00 tot 19:00 plaats bij Sjefietshe al Paso.

3. Tanqueray 0.0 cocktailbar (14/1)

Gaat je hart sneller kloppen van cocktailbars op geheime locaties? Spits even je oren. Deze maand neemt Tanqueray een Amsterdamse wasserette over met hun 0.0 speakeasy. Er zal een DJ zijn, er zullen cocktails van Stefan Samuel (van Bar Feijoa) zijn en van een kater zul je de dag erna geen last hebben.

PS The Extraordinary Dry Bar vindt plaats op 14/1 tussen 17:00 en 20:00 uur op Kerkstraat 56. Iedereen welkom. 

4.  Carstens Fried Chicken Snackbar – Hotelnacht (14/1)

Je hebt mensen die wild worden bij de gedachte aan gefrituurde kip en geef ze maar eens ongelijk. Speciaal voor dit segment van de bevolking transformeert Carstens met Hotelnacht tot Fried Chicken Snackbar. Da’s dus exact wat je denkt dat het is; verwacht David Chang-style buttermilk fried chicken met – heb je ‘t weer – kaviaar, kipsaté loaded fries en crispy chicken caramel sundae.

De Carstens Fried Chicken Snackbar vindt plaats voor hotelnacht-deelnemers en hotelgasten op 14-01 vanaf 18:00 (bestellen kan tot 21:00 uur) in het restaurant

5. Oekraïens diner bij Borisov

Foodies in Amsterdam weten het al langer: Borisov is the place to be voor spannende takeovers van gave chefs. Zo kon je in januari reserveren voor een menu van Nicolas Aquaa (die de West-Afrikaanse, Franse en Nederlandse keuken met elkaar verenigt), een diner dat inmiddels helaas uitverkocht is. Voor de Oekraïense pop-up later deze maand (van 27-01 t/m 05-02) kun je je nog wél opgeven. Doen.

Reserveren voor het Oekraïense pop-updiner kan via de website van Borisov.

6. Café Nol X Taiko – Hotelnacht (14/1)

We hadden het niet zien aankomen, maar Café Nol (het beroemdste café van de Jordaan) gaat ter gelegenheid van Museumnacht toch écht de samenwerking aan met het Conservatorium Hotel. Het evenement brengt zo een ode aan Hollandse gezelligheid, met de stempel van een vijfsterrenhotel welteverstaan. Klassieke Hollandse bittergarnituur krijgt bijvoorbeeld extra luxe dankzij Taiko’s chef Schilo van Coevorden. Wat dacht je van langoustine-frikandel met groene curry en kaviaar, wagyu-frikandel of kaassoufflé met zwarte truffel? Snacks die ongetwijfeld nóg beter smaken met de hits van Café Nol’s vaste volkzanger op de achtergrond.

De Amsterdamse avond in het Conservatorium Hotel vindt plaats op zaterdag 14 januari 2023. Hotelnacht-deelnemers en hotelgasten zijn welkom van 20.00 uur tot 00.00 uur in Taiko Bar in het Conservatorium Hotel, Paulus Potterstraat 50 in Amsterdam. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.