Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 29 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Felperlaan in de Baarsjes: gerechten zonder gedoe in een restaurant voor de buurt

Er lijken dit jaar zoveel nieuwe restaurants op te poppen, dat we er bijna duizelig van worden. Om over alle nieuwe parels te schrijven is daarom onbegonnen werk, maar sommige restaurants wekken toch onze nieuwsgierigheid. Zo gonst de naam Felperlaan al enige tijd door de wandelgangen. Een restaurant in de Baarsjes in Amsterdam met een ervaren team, zonder poespas.

Genoeg ingrediënten om aan te willen schuiven dus.

Felperlaan in de Baarsjes

Toen Benten en Lila koffiezaak Mundi op de Postjesweg bestierden, smaakte dat naar meer. Beiden met een berg ervaring (Benten had eerder Chez Miné, Lila werkte als sinds haar 15e bij Café Restaurant Amsterdam), groeide hun wens om samen ook een eigen restaurant te openen.

Felperlaan /
Fotografie: Anne-Sarah Dijkhorst

Team

Ze verzamelden een team om zich heen – met weer een bulk ervaring bij gerenommeerde restaurants als Bacalar en Choux – en stopten al hun liefde in Felperlaan: het restaurant aan de Hoofdweg opende begin dit jaar. Het doel: een toegankelijke sfeer, een berg gezelligheid en vooral veel en lekker eten. Een plek die tot dat moment nog niet in de buurt te vinden is.

Menu

Zoals meer restaurants momenteel – iets wat alleen maar een goed teken is – werkt Felperlaan met seizoensgebonden, het liefst zo lokaal mogelijke producten. Elke paar weken verandert dan ook het 4 of 5-gangen verrassingsmenu, met gerechten geïnspireerd op de keukens van Spanje, Zuid-Frankrijk en Italië. Verwacht verder veel vegetarische opties én ook de nodige borrelhappen. Op moment van schrijven staan er bijvoorbeeld zeekool met eidooier en fenegriek op het menu, evenals groene asperges van de bbq met pistache en bagna cauda.

Felperlaan
Fotografie: Anne-Sarah Dijkhorst

Dranken

Wijnen bij Felperlaan zijn er in alle soorten maten, maar allen met zo min mogelijk interventies gemaakt. Of bestel een van de siropen van de Roze Bunker, kan natuurlijk ook. Dus: op zoek naar een restaurant met gewoon echt goed eten, geen moeilijke fratsen en een berg gezelligheid middenin de Baarsjes? Reserveer dan een tafel of loop binnen voor een plek aan de bar – ook niet verkeerd.

Adres en openingstijden Felperlaan:

Hoofdweg 141, Amsterdam.

Check de site voor de exacte openingstijden.

Meer restaurants in Amsterdam die de moeite waard zijn:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.