Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 14 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Van tapas tot ramen: deze restaurants openen binnenkort hun deuren in Amsterdam

Nieuwe restaurants in Amsterdam schieten als paddestoelen uit de grond. Omdat het bijna niet meer bij te houden is, helpen we je even bij je culinaire planning van aankomend jaar. Hierbij een lijstje met nieuwe restaurants die de komende tijd hun Amsterdamse deuren zullen openen.

Om naar uit te kijken: deze restaurants openen binnenkort in Amsterdam

Van tapas tot ramen: we durven met enige zekerheid te zeggen dat er voor iedereen iets tussen zit. Maak je borst dus maar nat.

Bar Gui

Chef en eigenaar van Paindemie en voormalig The Breda Group mede-eigenaar – je weet wel, van o.a. Breda en Guts & Glory – opent binnenkort Bar Gui op de Prinsengracht in Amsterdam. De feiten tot nu: “Nederlandse ingrediënten staan centraal, het wordt niet te ingewikkeld, geen liflafjes, maar ‘gewoon f*cking lekker” – we citeren Guillaume. We zijn benieuwd!

Prinsengracht 955, opent in mei

Gitane

De uit Griekenland afkomstige Angelo Kremmydas stond eerder in keukens van o.a. Maris Piper en Baut, en verwezenlijkt binnenkort een lang gekoesterde droom: een eigen zaak. Dit gaat gebeuren in de voorheen populaire Golden Brown bar in Oud-West. Verwacht invloeden van rondom de Middellandse Zee en een uitgebreide wijnkaart.

Jan Pieter Heijestraat 146, opent in juni

Fuku Ramen

Geliefd door velen: de ramen van Fuku Ramen door souschef van restaurant De Kas Jakub Karczewski. Begonnen tijdens de pandemie met take-away in De Kas, volgden meerdere succesvolle pop-ups bij onder meer 4850 en Public Space. Goed nieuws: vanaf dit jaar kunnen we voor een indrukwekkende kom ramen terecht in een permanente locatie in Watergraafsmeer.

Ingogostraat 14A, opent in maart 

Pepito

Een nieuwe tapasbar van acteur Manuel Broekman, Le Forel mede-eigenaar en Tijn Verstappen van o.a. Gertrude en van ‘t Spit? Wij zijn benieuwd. In september werd het nieuws groots aangekondigd en het schijnt zeer binnenkort dan echt zo ver te zijn: er kan aangeschoven worden aan de bar van Pepito.

Eerste Constantijn Huygensstraat 21, opent waarschijnlijk dit voorjaar 

Polly Goudvisch

Je bent er ongetwijfeld langsgefietst toen je de pont naar Noord nam en zelfs vanaf de IJ-zijde van Amsterdam Centraal kun je er naar zwaaien: Polly, het nieuwe restaurant van de eigenaren van o.a. Bonnie en Arie. Het belooft groots te worden in de vorm van een café, brasserie, bar en eventlocatie. Met zoveel ervaring en deze klapper van een locatie kan dit niet anders dan een drukbezochte plek worden.

Buiksloterweg 3-5, opent dit voorjaar

Troef Amsterdam

Voormalig 212* chef Raymond Plat opent binnenkort een restaurant ‘waar gekookt wordt met Franse slag en waar je je thuis voelt’. Samen met drie mede-eigenaren die onder andere zaken als Ron Gastrobar en Escobar bestieren, brengt het kwartet in ieder geval een bak ervaring mee naar hun nieuwe Troef in Amsterdam-Oost.

Schollenbrugstraat 8, opent in het voorjaar

Meer over restaurants in Amsterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.