Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 23 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Apollonia: koffie, lunch, wijn, aperitivo én diner aan het Amsterdamse Marineterrein

Het Marineterrein is zo’n beschutte plek die je soms even vergeet, maar als je er bent denk je: hoe héb ik dit kunnen vergeten. We schuiven dan ook graag aan bij Scheepskameel, bij het altijd gezellige terras van Pension Homeland of voor een duik in het naastgelegen water. Ook fietsten we tijdens de lunch wel ‘s langs Clubhouse. Maar die Clubhouse, die is niet meer. Want sinds begin juni is daar Apollonia, met koffie, lunch, wijn én een heel fijn terras.

Apollonia

Eén ding is zeker: team Apollonia heeft genoeg ervaring in huis. Met namen als Bak, Bar Centraal én Tummie magazine op het cv, krijgen wij in ieder geval acute bezoekdrang. We zien het dan ook terug aan de originele gerechten op de ongecompliceerde kaart, aan de selectie van natuurwijnen, maar ook aan de authentieke huisstijl.

Omdat er gekozen is voor een doorontwikkeling, is Apollonia inmiddels in ‘t bezit van een opgefrist interieur en voelt het alsof ze er al jaren zitten. Het terras is ruim, relaxed en tegelijkertijd midden in de stad. Tja en zeg je aperitivo, dan heb je ons sowieso. Begeef je je op vrijdag of zaterdag richting Apollonia dan kun je tot middernacht blijven hangen in ‘t gezelschap van zorgvuldig geselecteerde wijnen en kleine gerechten.

Apollonia
Bron: Apollonia

Menu

Het menu tijdens de aperitivo en de avond is er typisch eentje dat lichte keuzestress veroorzaakt: toast met lardo, tomaat en daslook kappers, panisse met zure room en salsa verde of een uientaartje met burrata en bottarga. En da’s nog lang niet alles.

Tijdens de lunch kun je bijvoorbeeld kiezen voor de tosti met sobrasada, tomaat en mozzarella: precies zo’n gerecht waar je je al op kunt verheugen vanaf het moment dat de wekker gaat. En dan nog die huisgemaakte financiers met pistache…

Goed nieuws: de avondkaart schijnt binnenkort uit te breiden met enkele hoofdgerechten – reden genoeg om je snel naar het Marineterrein te begeven dus.

Apollonia
Bron: Apollonia

 

Adres en openingstijden Apollonia

Kattenburgerstraat 5

27E in Amsterdam

Apollonia is geopend van maanag t/m woensdag van 10:00 tot 16:00 en van donderdag t/m zaterdag van 10:00 – 00:00.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.