Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 17 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze lekkere ontbijtjes kun je heel makkelijk in de airfryer maken

De meeste mensen gebruiken de airfryer voor hun frietjes, maar wist je dat hij ook perfect is voor heel veel andere krokante gerechten? Culy ging op zoek naar de lekkerste ontbijtjes die je in een airfryer kunt maken. En met een heel lekker resultaat!

Ontbijtjes die je heel makkelijk in de airfryer kunt maken

Een airfryer is eigenlijk de gezonde vervanger van de friteuse, waarin je met weinig tot geen olie toch een krokant resultaat kunt krijgen. Je moet het eigenlijk zien als een kleine oven met héle hete lucht. Inmiddels zijn ze al een tijdje op de markt en zó populair dat je zelfs speciale kookboeken kunt kopen voor de airfryer.

Bij Culy zijn we het station van friet inmiddels allang gepasseerd en maken er inmiddels al krokante bacon in tot chewy koekjes.  Alleen de ontbijtjes ontbraken nog.

1. Breakfast burrito’s

Deze ontbijttrend begint een beetje binnen te druppelen in Nederland: burrito’s als ontbijt. De burrito’s worden vaak gevuld met fluffy eieren aangevuld met (refried) bonen, avocado’s en allerlei lekkere groente en kaas, heel veel kaas. Je kunt die natuurlijk bakken in een koekenpan, maar je kunt hem ook in de airfryer lekker krokant maken.

Vega breakfast buritto
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: crispy vega breakfast burrito (the best ever)

2. Croissants

Samen met de kleintjes of voor dat ontbijtje op bed croissantjes bakken is de ultieme besteding voor een ochtend in het weekend. En we garanderen, die heerlijke geur van gebakken croissantjes komen ook uit de airfryer!

Rol de croissantjes en vul ze met hartige of zoete vullingen of allebei en bak ze af in de airfryer.

2_Pizzacroissants
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: supersnelle pizzacroissants

3. Wentelteefjes

Handen omhoog voor wie je ook om 3 uur ‘s nachts wakker kunt maken voor wentelteefjes? Schuldig! Helemaal met de kennis dat je ze perfect en krokant kunt bakken in de airfryer is het bijna dagelijkse kost geworden. Zo erg, dat we een keertje vers brood hebben gebruikt. We beloven, het zal nooit meer gebeuren…

wentelteefjes rabarber
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: wentelteefjes met rabarber en kokos

4. Bagels in de airfryer

Wie wil er nu geen bagels eten als ontbijt? En helemaal als het verschrikkelijk makkelijk is om klaar te maken. Kijk maar eens naar dit recept voor bagels van Gimmedelicious van max. 15  minuten, met maar 3 ingrediënten uit de airfryer! Het is bijna niet te geloven.

In dit geval maak je wel eerst het deeg zelf en bak je ze af in de airfryer. Lekker, knapperig en rond, belegd met wat jouw hartje sneller laat kloppen. Maar een goede tip, deze Japanse bagels met zalm. Mjam.

5. Donuts

Donuts als ontbijt, dat kan eigenlijk echt niet. Of toch wel als je ze in de airfryer maakt? Donuts komen namelijk uit de frituur en daarom zijn ze niet echt aan te raden om vaak de dag mee te beginnen. Maar het voordeel van de airfryer is dat je dan die (vette) stap overslaat, want ze worden krokant in de airfryer! Dat is nu eens goed (en gezond) nieuws op de vroege ochtend.

Nog meer inspiratie met de airfryer?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.